Giresun Sanat

Valimiz Sayın Enver Ünlü, Göksu Travertenleri’ni Yerinde İnceledi

Valimiz Sayın Enver Ünlü, Göksu Travertenleri’ni Yerinde İnceledi
4 kez
02 Kasım 2022 - 21:46

Sayın Valimiz Enver Ünlü, 2 Kasım Çarşamba günü Giresun ili Dereli ilçesi Pınarlar köyünde bulunan Göksu Travertenleri Projesi çalışmalarını yerinde inceledi.

İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) iş birliğiyle yürüttüğü proje hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Ünlü, gördüğü eksiklerin giderilmesi ve yapılan çalışmaların hızlandırılması için yetkililere talimat verdi.

Vali Ünlü, projenin bölge için büyük önem arz ettiğini ve tamamlandıktan sonra önemli bir turizm destinasyonu olacağını ayrıca İl Özel İdaresi ve DOKA destekli proje ile Dereli ilçesi Pınarlar köyünde bulunan Göksu Travertenleri’nin hem kaynak değerini koruduklarını hem de oluşturulan yürüyüş yollarıyla ve turkuaz göletlerle albenisini artırdıklarını ifade etti.

İncelemeler sırasında Jandarma Bölge Komutanı Selçuk Yıldırım, İl Jandarma Komutanı J. Albay Özgür Özer ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Karaca da yer aldı.

Proje kapsamında bugüne dek; teras şeklinde büyüklü küçüklü çok sayıda gölet oluşturularak göletlerin arasında da ziyaretçiler için yürüyüş yolları yapıldı.

Dereli-Şebinkarahisar kara yolu güzergahında bulunan travertenler, Valimiz Enver Ünlü’nün talimatıyla bu sezon 7 Temmuz’da ziyarete açılarak yerli ve yabancı çok sayıda turistin ilgisini çekmişti.

Giresun İl Özel İdaresi tarafından yapılan son açıklamalara göre; traverten oluşumlarının yenilenmesi ve yeni tortu oluşumlarının sağlanması açısından Göksu Travertenleri’nin 17.10.2022 – 01.04.2023 tarihleri arasında ziyarete kapatıldığı bilgisi verildi.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...