Giresun Sanat

ŞENLİKOĞLU: “ÇEVRE İLE DOST, TEMİZ YEŞİL VE YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

ŞENLİKOĞLU: “ÇEVRE İLE DOST, TEMİZ YEŞİL VE YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
66 kez
05 Haziran 2023 - 17:46

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası kutlamaları çerçevesinde Plajlar Bölgesinde düzenlenen “Temiz Deniz Temiz Dünya” etkinliğine katıldı.

Açılış programı depremden etkilenen tüm vatandaşların adına ve anısına, protokol ve Giresun’da misafir olarak kalan depremzedelerin Karadeniz’e “Saygı Çelengi” bırakması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programın açılış konuşmasını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sedat Kurnaz yaptı.

Program Vali Enver Ünlü’nün günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla son buldu.

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutladı. Şenlikoğlu, “Temiz, sağlıklı ve düzenli bir doğada ve çevrede yaşama hakkı, tüm insanlar kadar yaratılmış bütün canlıların en doğal ve dokunulmaz hakkıdır. Bizlerde bu bilinç ve düşüncelerle gelecek nesillere çevremizi korumak, kollamak ve güzelleştirmek için çaba sarf etmekteyiz.” diyerek şunları kaydetti: “Giresun’umuz yeşille mavinin buluştuğu ender şehirlerden biridir. Gelecek nesillere, bu şehrin dokusunu hiç bozmadan yaşayabilecekleri yemyeşil bir Giresun bırakma arzusuyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çevre konusunda attığımız adımlar, çocuklarımızın geleceğine yapacağımız en önemli yatırımdır. Giresun Belediyesi olarak bunun bilinciyle hareket ediyor, çevre yatırımlarına daha çok önem veriyoruz. Park ve bahçelerin peyzaj düzenlemelerini yapıyor, şehrimizi çiçeklerle donatıyoruz. Bu anlamda Giresun’da ki yeşil alan sayısını her geçen gün arttırıyoruz.  Şu ana kadar şehrimize 40 bin metrekare park ve yürüyüş yollarını kapsayan yeşil alan ve toplamda da şehir genelinde 108 bin metrekarelik yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirdik. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek. Bu düşüncelerle; çevre ile dost, temiz, yeşil ve yaşanabilir bir şehri gelecek nesillerimize bırakabilmemiz dileğiyle, tüm halkımızın Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...