Giresun Sanat

İSMET NEDİM’LE ANILARIM-13

İSMET NEDİM’LE ANILARIM-13
13 kez
29 Mayıs 2024 - 1:59
19 Mart 2024 tarihinde sonsuzluğa uğurladığımız ünlü ses sanatçısı ve bestekar İsmet Nedim’le anılarıma devam ediyorum.
Bu akşam paylaşacağım anım:
“DÜNDEN BUGÜNE İSMET NEDİM SAATÇİ BELGESELİ”
(Medya Müzik Yapım)
2011 yılı kasım ayının son günleri. İsmet abi arıyor:
-“Seyficiğim, 2 Aralık 2011 Cuma günü yazlığımda “Medya Müzik Yapım” tarafından benimle ilgili bir belgesel çekilecek. Çekim, senin daha önce bana vermiş olduğun metine göre kurgulanacak, o bakımdan senin de mutlaka bu çekimde yanımızda olman gerekiyor.”
Kendi gayretimle daha önce, “İsmet Nedim Belgeseli” adlı bir dosya hazırlamıştım. Bu dosyada uzun uzadıya İsmet Nedim’in müzik yaşamından bahsetmiş, değişik fotoğraflarıyla da süslemiştim. Gösterdiğimde bu dosyamı çok beğenen İsmet abi, “Bunu bana bırakabilir misin?” demiş, ben de ricasını kırmayarak bırakmıştım. Meğer bu dosyamı, belgesel çekimi yapacak olan Medya Müzik Yapım firmasına vererek, çekimlerin bu dosyaya göre senaryolaştırılmasını talep etmiş.
Çekimin cuma gününe denk gelmesi nedeniyle, amirimden izin alarak belgesel çekimine katıldım.
O gün öğleye doğru başlayan çekim, gece yarısı 23.00’e kadar devam etti.
Firma sahibi Muhsin Altıntop ve ekibi tarafından yapılan çekimlere İsmet abi, eşi Zeynep hanım ve benim haricimde şu sanatçılar katılmıştı: Bestekar, Müzikolog, Araştırmacı, Yazar Turhan Taşan, Piyanist, Şantör, Bestekar İbrahim Özoral ve Şair Halit Çelikoğlu.
Çekimde sunucu rolünü ben üstlenmiştim. Yani ben sormuş, İsmet ağabey cevaplamıştı. Sonuçta güzel bir belgesel çıkmıştı ortaya. (Bkz. Google: “Dünden Bugüne İsmet Nedim Saatçi Belgeseli”)
Not: İsmet Nedim, fotoğraflarda da görüleceği üzere, yaklaşık 11 saat süren çekimler süresince üç ayrı kostümle kamera karşısına çıktı.
***
Belgeselde yer alan dostlarımla ilgili kısa bilgiler:
İsmet Nedim (TSM Ses Sanatçısı, Bestekar, Öğretim Üyesi): “Agora meyhanesi”, “Arım balım peteğim”, “Boş kalan çerçeve”, “Adını anmayacağım”, “Benim de canım var”, “Oyun bitti”, “Seven ne yapmaz” başta olmak üzere 300 civarında popüler besteye imza atmıştır.
Turhan Taşan (Bestekar, Müzikolog, Araştırmacı, Yazar): “Aynı çatı altında aşkımız bir yalanmış”, “Üzüldüğün şeye bak”, “Oldu mu, oldu mu yar” başta olmak üzere TRT Repertuarında 91 bestesi vardır.
İbrahim Özoral (Bestekar, Şantör): “Her şey bitmiştir artık, yolumuz ayrılıyor”, “Gideceğin yere beni de götür” başta olmak üzere pek çok sevilen besteye imza atmıştır.
Halit Çelikoğlu (Şair, Söz Yazarı): “Gözlerin doğuyor gecelerime”, “Eller kadir kıymet bilmiyor anne” başta olmak üzere, yüzlerce sevilen besteye söz yazarı olarak katkıda bulunmuştur.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...