Giresun Sanat

Tiyatro Gazetesi Ekim 2024

Tiyatro Gazetesi Ekim 2024
48 kez
14 Ekim 2024 - 12:29

 

Tiyatro Gazetesinden Merhaba,

Bu güzel sonbahar gününde yine dopdolu haberlerle sizlerleyiz. 160. Ekim sayımızda manşetimiz; “Comadie-Française ilk kez Türkiye’ye geliyor”

Devlet Tiyatroları 2024-2025 sezonu için “Duy Beni” diyor. Afişine ilk sayfa da yer verdik. Tiyatro Gazetesinin ilk sayfasında yer alan diğer haberlerden biri ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan. “Repertuvarın ortak teması: Barış” başlıklı yeni sezona dair toplantı notlarını bulabileceğiniz haberimiz’in yanı sıra Nurhan Uslu’nun Başyazı köşesinde yazdığı yazısı’da var. Sayfa 2 de tamamını okuyabileceğiniz yazının başlığı “Eğitime, Sanata, asla tasarruf uygulanmaz!”

Adana’da gerçekleşecek olan 9.Şehir Tiyatroları Festivali bu yıl, 14 Ekim-5 Kasım arasında gerçekleşecek. “Adana’da Olmak ya da Olmamak” sloganıyla düzenlenen festivalin afişi ilk sayfada haberi ise 3. sayfadan okunabilir.

  1. Ethos Uluslararası Tiyatro Festivali 17-27 Ekim arasında “Aşk” temasıyla Ankara’da düzenleniyor. Afişi gazetenin ilk sayfasında haberi ise 20. sayfadan okunabilir.

Çine Belediyesi 2. Alabanda Tiyatro Festivali ise 8-11 Ekim arasında “Tiyatro’nun bereketli topraklarında buluşuyoruz” sloganıyla düzenleniyor. Afişi ilk sayfamızda.

Maltepe Belediyesi’nin 6.sını düzenlediği Uluslararası Tiyatro Festivali bu yıl “Hayat sahnede”diyerek 1 Ekim 1 Kasım arasında gerçekleşiyor. Afişe ilk sayfadan bakabildiğiniz gibi haberini de 21. sayfadan okuyabilirsiniz.

Tamer Levent Tiyatro ve Biz köşesinde “Durumların manası” başlıklı yazısıyla sayfa 3’te, Yalçın Baykul Komedyenler Kahvesi köşesinde “Dünya Sahnesinden Sesler” yazısıyla sayfa 4’te, Serkan Fırtına “İnsan Olmak” başlıklı yazısıyla ve Kımız Bozkır “Kestane Mevsimi/ Tiyatro Sezonu…” başlıklı yazılarıyla sayfa 6’da, Yaşam Kaya “Afife(2024): Demet Evgar’ın Bütün Ödülleri Hak Eden Performansı!” yazısı ve Sonay Buş’un “Kosova’da Türkçe Tiyatro ve İlk Özel Tiyatro Sahnesi” başlıklı yazısı sayfa 7’de, Mine Alpan’ın “Arif PİŞKİN: Gözlem önce kendimizde başlar.” söyleşisi sayfa 8’de, Dr.Hidayet Sayın’ın “Cumhuriyet Aydınlığı” başlıklı yazısı sayfa 10’da, Kemal Başar’ın “Çarşı Karışık” başlıklı yazısı sayfa 11’de, Gökhan Yener’in “Sanat mı, Hayatta Kalma Mücadelesi mi?” başlıklı söyleşisi sayfa 14’te, Hatice Görgeç’in “Kubilay Penbeklioğlu Manisa Şehir Tiyatrosu’nda Yeni Bir Dönem” başlıklı söyleşisi sayfa 15’te, Prof.Dr. Sacit Hadi Akdede’nin “Belediyeler, Sanat ve Tiyatro (II)” başlıklı yazısı sayfa 18’de, Büşra Elmaskaya’nın “Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Müzik ve Sanat                            Akademisi’nden Anlamlı Etkinlik – 7 Eylül Aydın’ın Kurtuluşu” başlıklı yazısı sayfa 19’da siz sevgili okurlarımızı bekliyor.

Ayrıca Tiyatro Gazetesi’nde bu ay İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın ve Devlet Tiyatroları’nın sezon oyunlarını programlarını bulabilirsiniz.

Tüm bu yazarlarımızın yanı sıra bir çok haber yine sizleri bekliyor gazetemizde.

Abone olun haberiniz olsun www.tiyatrogazetesi.net

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...