Giresun Sanat

Fethiye Uzuner’e veda

Fethiye Uzuner’e veda
24 kez
24 Ekim 2024 - 16:45

Giresun bugün bir sanatçısına daha veda etti.

1980’li yıllardan başlayarak Giresun Belediyesi bünyesinde kurulan tiyatro topluluklarında oyuncu olarak görev alan tiyatro sanatçısı DSP eski merkez ilçe başkanı Fethiye Uzuner, geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucunda hayatını kaybetti. Uzuner bugün düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Fethiye Uzuner için ilk tören hellalik için evinin önünde yapıldı. Burada eşi Hüseyin Uzuner,  çocukları ve aile bireyleri taziyeleri kabul etti. Uzuner daha sonra cenaze namazı için Kemaliye köyüne götürüldü ve burada kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Fethiye Uzuner için düzenlenen törene Başkan Fuat Köse il dışında olduğu için çiçek gönderdi. Ancak Giresun Belediyesi ve tiyatroyu temsilen kimse katılmadı.

Törene önceki dönem milletvekili Hasan Akgün, CHP il başkanı Gökhan Şenyürek, Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş, Giresun Belediye Meclisi üyesi Mehmet Yılmaz, Türkiye Emekliler Sendikası Başkanı İbrahim Kol ve dernek üyeleri, bazı STK temsilcileri, Kemaliye Köyü muhtarı Tülin Şahin, yol arkadaşları ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı. Uzuneri son yolculuğuna uğurlayanlar arasında sahne arkadaşı gazeteci Ufuk Kekül de vardı.

1962 doğumlu olan Fethiye Uzuner, Muzaffer Uzun, Salih Üstündağ, Şakir Yenal, Ahmet Yamak, Zeki Uçak, Sema Yazıcıoğlu, Fevzi Beyazıtoğlu gibi oyuncularla Ocak, Duvarların Ötesi gibi oyunlarda oynadı, sahne arkasında görev aldı. 12 Eylül yönetimi tarafından yasaklanan Zafer Madalyası ile tiyatro serüveni sona erdi. Uzuner son olarak Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun kurumsal olarak kuruluş sürecinde yer aldı, 1988’de ilk oyun olan Vahit Sütlaş’ın yönettiği Necati Cumalı’nın yazdığı Derya Gülü oyununda Ufuk Kekül, Halil Domaç’la birlikte rol aldı.
Fethiye Uzuner’e rahmetler, ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Ufuk Kekül 

Giresun 28 Haber

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...