Giresun Sanat

Vali Mustafa Koç’tan Bulancak’ta Teknoloji ve Sanayi Yatırımları İncelemesi

Vali Mustafa Koç’tan Bulancak’ta Teknoloji ve Sanayi Yatırımları İncelemesi
3 kez
24 Mart 2026 - 20:37
Valimiz Sayın Mustafa Koç, Bulancak ilçesinde yer alan 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde bulunan Giresun Teknopark ve bazı firmaları ile Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
​Vali Mustafa Koç, 24 Mart Salı günü ilin ekonomik ve teknolojik kalkınma hamlelerini yerinde takip etmek amacıyla Bulancak’ta kapsamlı bir ziyaret programı gerçekleştirdi.
İncelemeler sırasında Vali Koç’a; Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Bulancak Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, 2. OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz, Bulancak TSO Başkanı Ali Fatoğlu ve Giresun Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Anıl Kaya eşlik etti.
Teknopark’ta İnovasyon ve AR-GE Sunumu

​Ziyaretine Giresun Teknopark ile başlayan Vali Mustafa Koç, burada yürütülen faaliyetler hakkında Genel Müdür Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Anıl Kaya’dan bilgi notu aldı. Kaya, bölgedeki 25 aktif firmanın yürüttüğü AR-GE çalışmaları, savunma sanayii ve yazılım projeleri ile 35 ülkeye yapılan ihracat süreçlerine dair detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Vali Koç, incelemelerin ardından girişimcilerle bir araya gelerek teknolojik üretim süreçlerini yerinde gözlemledi.

Sanayi Tesislerinde Üretim ve İhracat Odaklı İnceleme

​Programına 2. OSB ile devam eden Vali Koç, bölgenin genel durumu, altyapı yatırımları ve genişleme stratejileri hakkında 2. OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz’dan kapsamlı bilgi aldı. OSB yerleşkesi içerisinde yer alan; Öztürk Fındık, Yavuzkan Fındık, Yavuz Fındık ve Aydınlar Fındık tesislerini ziyaret eden Vali Koç, burada firma yetkilileriyle görüşerek üretim kapasiteleri, istihdam rakamları ve sektörel talepler üzerine istişarelerde bulundu.
Bulancak TSO Ziyaret Edildi
​Günün son durağında Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Vali Mustafa Koç, Bulancak TSO Başkanı Ali Fatoğlu tarafından karşılandı. Başkan Fatoğlu’ndan oda faaliyetleri, bölgedeki ticari hareketlilik ve iş dünyasının beklentileri hakkında bilgi alan Vali Koç, yerel üretimin desteklenmesi ve istihdamın artırılması noktasında yürütülen projeleri değerlendirdi.
​Vali Koç, ziyaretlerin sonunda yaptığı değerlendirmede; üniversite, sanayi ve ticaret dünyasının eş güdüm içerisinde çalışmasının Giresun’un ekonomik büyümesine ivme kazandırdığını ifade etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

  • İyi (61%, 49 Oylar)
  • Mükemmel (25%, 20 Oylar)
  • İyileştirilebilir (10%, 8 Oylar)
  • Kötü (4%, 3 Oylar)
  • Yorum Yok (0%, 0 Oylar)

Toplam oy veren: 80

Yükleniyor ... Yükleniyor ...