Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Av. Tolga Erener’in girişimleriyle Dereli ilçesine bağlı Kızıltaş Köyü Yaz Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler için “Zekâ Atölyesi” programı düzenlendi. Değerler eğitimi alan çocuklar, beyni aktif kullanma, dikkat geliştirme, hafıza teknikleri ve stratejik düşünme konularında gerçekleştirilen eğitici etkinliklerle keyifli bir gün yaşadı.
Program kapsamında öğrencilere çeşitli zekâ oyunları hediye edilirken, katılımcılara ikramlarda da bulunuldu. Çocukların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte hem eğlenmeleri hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak uygulamalı çalışmalar gerçekleştirildi.
Kızıltaş Köyü Camii İmam Hatibi Abdülkadir Belci, programın ardından yaptığı değerlendirmede, Kur’an eğitiminin güçlü bir hafıza ve dikkat disiplini gerektirdiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Çocuklarımız bugün hem öğrendi hem de eğlendi. Hafızayı güçlendiren, düşünmeyi geliştiren ve beyni aktif kullanmayı teşvik eden bu eğitimler, Kur’an eğitimimize de önemli katkılar sunmaktadır. Çocuklarımızın yüzündeki mutluluğu görmek bizleri ziyadesiyle memnun etti. Sayın Genel Sekreterimiz Av. Tolga Erener, sadece bir program düzenlemekle kalmıyor; çocuklarımızın, ailelerimizin ve gönüllerimizin de kazanılmasına vesile oluyor. Kendisine bu anlamlı desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”
Programa katılan Kızıltaş Köyü Derneği Başkanı Yılmaz Türk ise, köyde çocuklara yönelik gerçekleştirilen her yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirterek, “Bugün burada çocuklarımızın mutluluğunu görmek her şeye değer. Manevi eğitimin yanında zihinsel gelişimi destekleyen bu tür çalışmaların çoğalmasını temenni ediyoruz. Başta Sayın Tolga Erener olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Sağrak Gölü Yayla Ağası Harun Coşkun da etkinliğin çocuklar üzerinde çok olumlu bir etki bıraktığını ifade ederek, “Çocuklarımızın heyecanı ve mutluluğu bizleri de mutlu etti. Zekâ oyunlarıyla düşünmeyi, üretmeyi ve paylaşmayı öğrenmeleri son derece kıymetlidir. Bu güzel organizasyona öncülük eden Sayın Tolga Erener’e ve katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
Veliler tarafından da takdirle karşılanan etkinlik, çocuklara hediye edilen zekâ oyunları ve yapılan ikramların ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.




Başkan Sıbıç, Fındık Üreticilerinin Emeğine Sahip Çıkıyor
ATATÜRK’ÜN GİRESUN’A GELİŞİ VE GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI
Atatürk’ün Giresun’a Gelişinin 102. Yıldönümü T
Şehit Polis Memuru Batuhan Sarıyalçınkaya Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı
GİRESUN’DA DÖRT ADET VAR!!!
BAŞKAN KÖSE’NİN ATATÜRK’ÜN GİRESUN’A GELİŞİ VE GAZİLER GÜNÜ MESAJI
CAN DOSTLARIMIZIN SAĞLIĞI VE BAKIMI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
