Giresun Sanat

Tiyatro Gazetesi bu yıla ülke sınırlarını asarak girdi

Tiyatro Gazetesi bu yıla ülke sınırlarını asarak girdi
admin( ertan@giresundasanat.com )
1 kez
08 Şubat 2017 - 6:01

Nedenini 71. Şubat sayımızda göreceksiniz. Manşetimiz Ocak ayının son haftasında yaptığımız ödül törenine ayrıldı. Tiyatro Gazetesinin düzenlediği 3. Anadolu Tiyatro Ödülleri Bakırköy Belediye Tiyatroları’nın ev sahipliğinde Yunus Emre Kültür Merkezi’nde  gerçekleşti. Ödül törenine hava muhalefetine rağmen yoğun katılım oldu.

Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakanı Elizabeta Konçeska Milevska  Büyükelçi, Zvonko Mucunski, İstanbul Baskonsolosu, Zerrin Abaz, Üsküp Türk Tiyatrosu Müdürü Atilla Klinçe, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve birçok sanatçının katılımıyla gerçeklesen ödül töreninde birçok ilklere imza atıldı. Tiyatro Gazetesinin genel yayın yönetmeni Nazif Uslu’nun yaptığı açılış konuşmasının ardından son zamanlarda hayatını kaybetmiş sanatçılarımızın anması gerçekleştirildi. Daha sonra belirlenen kategorilerdeki ödüller sahiplerine takdim edildi. Yoğun bir coşku ve duygusal anların yaşandığı gece, verilen kokteylle sona erdi.

Tiyatro Gazetesi, 3.Anadolu Tiyatro Ödülleri için bu sayı özel bir ekle yayınlanıyor. Ödül alan sanatçıların açıklamalarının da yer aldığı ekimizde gece ye dair birçok anekdot da var.

Gazetemizde kim ne yazmışa bakacak olursak; gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Nazif Uslu “Askımız Aksaray’ın En Büyük Yangını – Bursalı tiyatroseverler ile buluştu” başlıklı yazısıyla seslenirken, Nurhan Uslu ise “Onlar Tiyatroda dayanışmanın adı oldular’’ diye seslendi.

Hemen ardından Nurhan Uslu’dan okuyacağınız nefis söylesinin baslığı ise “Fikret Terzi, Gölge Tiyatrosu ve DÇO”
Tamer Levent ‘Tiyatro ve Biz’ kösesinden bu ay ‘’Sanat Bakıs Açısıdır’’ diye sesleniyor.
Şirin İnci ise Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı İyiyim oyununu yorumlamış bu ay gazetede.
Serkan Fırtına “Bedavacılık Kültürü ve Tiyatro İliskisi’’ baslıklı yazısıyla, Halit Karaata “Çekirge’nin ölümü”,
Çiğdem Kiper “Yasaklandıkça sadistlesen yazar: Marquis De Sade ve Çiğdem T.Özçelik ise Önemli bir direnis hikayesi  Antigone Tatavla Tiyatro yorumuyla sahnedeydi dedi.

Yasam Kaya; “Mitolojinin Mükemmelliğinde İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun En İyi Oyunu: MedeaKali!’’, Erdal Yıldırım ‘’ Elestiri mi, Çekistiri mi?’’, Mehmet Nurkut İlhan Ankara Tiyatro Fabrikası “Deli Deli Küpeli  oyunu ile Avrupa Turnesi’ne çıkıyor’’, Turgay Girgin ‘’ Tatil Ve Yine Yeni Sistem’’, Müfit Semih Baylan ‘’ Atın Varsa Derdin Var’’, Büsra Elmaskaya ‘’Asem Sanat Hız Kesmiyor’’ ve ‘’Kadın Ölüleri Ege Turnesinde’’ baslıklı yazılarıyla sesleniyorlar okura.

Metin Boran ‘’Tiyatrolara Dokunmayın’’ darken, Dr. Rasim Asın ise Konservatuar ve GSF’lerin Genç Mezunları ile Anadolu da Tiyatro Hareketini Baslatıyoruz. Diye seslendiler.

  1. Ümit Görgülü ‘’ Bornova Belediyesi Sehir Tiyatrosu Her Zaman Kapalı Gise’’, Gökhan Yener ‘’Mutimen ve Mutfağı’’, Mehtap Temiz ‘’Kırılan Noktalar’’, A. Kadir Bozkurt “Ay anne; Doç. Dr. Süreyya Karacabey”,  ve Berat Beyoğlu’da ‘’ Popüler Gerçek ve Macbeth – Cem Uslu ‘’ diye seslendi bu ay gazetede okura.

Her zaman olduğu gibi ülkenin birçok kösesinden tiyatro haberlerine de yer verdiğimiz bu ay ki Tiyatro gazetesi ile birlikte Ödül törenini kapsayan bir ekimiz de var.

Nazif Uslu’nun bu ekte de yer alan yazısında dediği gibi;

‘’Anadolu’nun birçok ilinde tiyatro yapan sanat emekçilerini en popüler sanat emekçileriyle bir araya getirdik. Birbiriyle tanışmasına, kaynaşmasına vesile olduk. Ulusal ve uluslararası bağlantılar kurmasına önayak olduk. Burada daha sağmayacağımız o kadar çok şeye önayak oluyoruz ki, tüm bunlar insanlığın değerini biraz daha öteye tasıma çabamızın sadece küçük örnekleri. Ve tüm bunları güzel insanlığa olan hasretimizi giderme, kendimizi ve etrafımızı

Daha da güzelleştirme adına yapıyoruz. Bunun için Sanata Evet diyoruz. Yeryüzü Askın yüzü Oluncaya dek “Sanata Evet” diyeceğiz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...