Giresun Sanat

TİYATRO GAZETESİ MART

TİYATRO GAZETESİ MART
admin( ertan@giresundasanat.com )
10 kez
05 Mart 2017 - 7:42

Tiyatro Gazetesi, bu ay tam 36 sayfa, 15.000 baskıyla karşınızda.

Artık daha çoğuz. Bu ay, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde daha güçlü bağıracağız bir ağızdan, “Yaşasın Tiyatro, Yaşasın Sanat!” diye. Hepimize kutlu olsun. 27 Mart. Yeni sayımızla yine çok önemli haberler ve birbirinden kıymetli yazılar sunuyoruz. Tiyatro dünyasından söyleşiler, etkinlikler,

değerlendirmeler yine gazetenizde.

Bu ay ilk sayfamızda Şirin İnci’nin Giresun ziyareti ve söyleşisi var. Başta Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu olmak üzere, Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Doğan Turan ve diğer yönetmenler, oyuncularla söyleşen İnci, Giresun’daki kültür sanat etkinlikleri ile ilgili de

ayrıntılı bir dosya hazırladı. İyi okumalar diyoruz.

İlk sayfa da yer alan önemli bir diğer haber ise Nurhan Uslu’nun.

“Marmara Belediyeler Birliği Kültür Sanat Platformu kuruldu” başlığını taşıyan haber de, Başkan olarak ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen seçildi diyor.

Tiyatro Gazetesinin düzenlediği 3. Anadolu Tiyatro Ödülleri gecesinde “Yılın Tiyatro Adamı” ödülünü alan Mehmet Özgür’ü biraz daha yakından tanımak ister misiniz? O halde Genel Yayın Yönetmenimiz Nazif Uslu’nun bu ay ki yazısını kaçırmayın.

Kırklareli Belediye Başkanı Sayın Mehmet Siyam Kesimoğlu, kentte kültür Sanat adına yaptığı çalışmaları ve düşüncelerini bizimle paylaştı. Bu nefis yazıyı ise “Kentler kültürleriyle yaşar” başlığıyla köşesine taşıyan isim, Nurhan Uslu oldu.

Keyifli okumalar.

Faik Ertener Antalya Şehir Tiyatrosu’nun davetlisi olarak oyunları izlemek üzere oradaydı. Oyunlar bir tarafa, Tiyatro binasını bile halkın böylesine benimsemesi Ertener’i şaşırtsa da, nedenlerini irdelediğinde kentin duvarlarını süsleyen o alışık olmadığımız oyun afişleri olduğunu gördü. Ve bu afişlerin tasarımcısı Cem Burak Çimrin’i bulup, bizler için söyleşti. Bakınız neler söyledi.

Tamer Levent Tiyatro ve Biz köşesinden yine yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor “Kavramları Anlamamak” başlıklı yazısıyla bu ay. Çiğdem Kiper “Bitmeyen Kadın Sorunumuz: Antabus” derken, Büşra Elmaskaya “Efeler Halk Eğitim Merkezi ‘Naaş-ı Muhteremler’ ile sahnelerde” ve “Aydın’da Hidayet Sayın günleri” dedi.

Serkan Fırtına “Memet Baydur Tiyatrosu”, Dr. Rasim Aşın “Sardes Uluslararası Dionysos Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Şenliği başlıyor!”, Halit Karaata “Ateşi ve ihaneti görmek”, Yaşam Kaya “Kozalar: Sahnede beni kendisine aşık eden üç kadın” ve Turgay Girgin ise “Han Tiyatrosu” dediler okurlarına bu ay.

Nazif Uslu’nun yazdığı Börklüce Mustafa kitabını ise bizlere tanıtan değerlendiren isim Tamer Levent oldu “Nazif Uslu ve Börklüce Mustafa” başlıklı yazısıyla.

Tuğba İlmaz “Yeni biçimler arayan bir tiyatro; Rast”, Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler “Gerçek aşka Hüüü; Ahmet Yesevi” derken Metin Boran ise “Gençlerin düşleri yakılmak isteniyor” dedi. Öte yandan bu ay okurlarına “Ahmet Yesevi” diyen bir başka isim de Emre ışık oldu.

Berat Beyoğlu “Çocuk oyunları ve Tuna Öztunca” dediği yazısı dışında, “Sarıyer Sanat Tiyatrosu Fedarico Garcia Lorka birlikteliği devam ediyor” deyip Abdullah Alparslan ile söyleşti. Erdal Yıldırım “Önce İnsan Olabilmek”, A.Kadir Bozkurt “Acı üstüne acı: DTCF Tiyatro” derken, Nazif Uslu ise

Gökhan Bulut’un kitabı “ Bir Evlenme Teşebbüsü”nden bahsetti.

“Ankara Birlik Tiyatrosu yoluna devam ediyor” haberini verip, Gül Göker ile söyleşen isimse Berat Beyoğlu oldu. Beyoğlu’nun bu ay birçok söyleşisini okuyacaksınız gazetede. Bir tanesi de Tiyatro Agon ile Mersin’de yapıldı. Genel Sanat Yönetmeni Salih Yıldırım’a uzattı mikrofonları bu defa.

Gülşah Özdemir Koryürek “ Bugünün Tiyatrosu ve Perdesiz Sahneler Belgeseli”, Deniz Özen Başaran “Yeditepe’nin Yedibölge’si”, Mustafa Göksu “Trakya Üniversitesi Yaşam Sahnesi Tiyatro Topluluğu” ve Şirin İnci’de “Vurgun” dediler.

En başta belirttiğimiz gibi Şirin İnci’nin hazırladığı Giresun dosyasında GBŞT Genel Yayın Yönetmeni Doğan Turan, GBŞT Tiyatro Müdürü Hüseyin İnanç, GBŞT Yönetmen ve Oyuncusu Özgür Aydın, GBŞT Yönetmen Oyuncu Yazar Serkan Kayacık, ve yine GBŞT de Oyuncu Ahmet Öndaş ile yapılan söyleşiler nefis.
Kaçırmayın.
Kısacası bu ay gazetemiz dolu dolu. Sadece söyleşi ve yazıları aktardığımıza bakmayın, daha birçok önemli haber de bu ay okunmak için sizleri bekliyor. Bu ay daha kalabalığız. 15.000 gazete okuruyla birlikte, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’müz kutlu olsun diyoruz.

“Yaşasın Tiyatro Yaşasın Sanat” Tiyatro gazetesi aboneliği için www.tiyatrogazetesi.net
Gazetenize Esen Kitap ve Özay Büfeden ve Tiyatro Gazetesi temsilciliklerinden ulaşabilirsiniz.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...