Giresun Sanat

7. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri Vahit Sütlaş Sahnesinde

7. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri Vahit Sütlaş Sahnesinde
admin( ertan@giresundasanat.com )
5 kez
05 Aralık 2017 - 7:45

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun düzenlediği 7. AB İnsan Hakları Film Günleri, Ab üye ülkeleri ve kültür merkezlerinin katkılarıyla, 10 Aralık İnsan Hakları Günü çerçevesinde,ilimiz Giresun’daki etabı Vahit Sütlaş Sahnemizde sergilenecektir. Ülke çapında 4-14 Aralık tarihlerinde Ankara, İstanbul, Kars ve ilimiz Giresun’da düzenlenecek etkinliklerde öğrenciler, insan hakları savunucuları, sinemaseverler ve konuya duyarlı herkese hitap edecek insan hakları konulu belgesel filmleri ilimiz Giresun etabı 9-12 Aralık tarihleri arası Vahit Sütlaş Sahnemizde yapılacak gösterimlerde 2’si yerli yetişkin , 5’i yabancı çocuk ve 15′ yabancı yetişkin olmak üzere 22 film belirli saat ve günlerde halka açık, ücretsiz olarak gösterime sunulacak olup, film gösterimlerinin ardından Avrupalı yönetmenlerin, STK temsilcilerinin, insan hakları savunucularının ve akademisyenlerin katılımıyla insan hakları üzerine paneller düzenlenecektir.

PROGRAM (09-12 ARALIK)

 

EVİM GÜZEL EVİM

Etkinlik Tarihleri:  09.12.2017 Ct – 11:00
Etkinlik Türü: Film
Şehir: Giresun
Yer: Vahit Sütlaş Sahnesi
Evim Güzel Evim – Dom, Ljubi Dom – Slovenya, 2016, 93’
Yönetmen: MAJA PRETTNER

1987 yılında doğdu. Slovenya, Ljubljana’da Tiyatro, Radyo, Film ve Televizyon Akademisi, Film Yönetmenliği bölümünden mezun oldu. Son beş senedir farklı televizyon kanallarında belgesel, çocuk dizileri ve kurmaca diziler üzerine çalışıyor. Aynı zamanda kendi kısa ve uzun film projelerini geliştiriyor ve üretiyor. Evim Güzel Evim, filmleri Slovenya’da ve yurt dışındaki festivallerde gösterilen yönetmenin ilk uzun belgeselidir.

Sabah 7’de uyan. Okul. Öğle yemeği. Zorunlu dersler. Toplantı. Temizlik. Boş zaman. Uyku. Rüya. Yeni bir gün. İşte sistemin yetiştirdiği bir çocuğun hayatı… Hikaye, dezavantajlı çevrelerden gelen çocukların barındığı bir gençlik evinde geçiyor. Film, farklı şartlar altında yolları asla kesişmeyecek dört bireyi bir yıl boyunca takip ediyor.

DÜĞÜN

Etkinlik Tarihleri:  09.12.2017 Ct – 15:00
Etkinlik Türü: Film
Şehir: Giresun
Yer: Vahit Sütlaş Sahnesi
DÜĞÜN – NOCES – Belçika, Fransa, Lüksemburg, Pakistan, 2016, 98′
Yönetmen: STEPHAN STREKER

1978’de Brüksel’de doğdu. Film yapımı ile uğraşmadan önce fotoğrafçı, sinema yazarı ve spor muhabiri olarak çalıştı. Belçika basını için çeşitli röportajlar hazırladı. Radyo ve yazılı basında sinema yazarı olarak çalıştı. Fotoğrafçı olarak çeşitli albüm kapakları üretti. Boks ve futbol alanında spor muhabirliği yaptı. Düğün, yönetmenin üçüncü uzun filmidir.

18 yaşındaki Zahira Belçika’da yaşayan Pakistan asıllı bir genç kızdır. Ailesinin tüm bireyleriyle çok yakındır; ta ki bir gün evlendirilmek istenene kadar. Ailesinin beklentileri, Batılı yaşam tarzı ve özgürlük hayalleri arasında sıkışan Zahira, ağabeyi ve sırdaşı Amir’e güvenmektedir.

Düğün, 2017 İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde FACE Ödülü’ne aday gösterildi.

NAZLICAN SERİN YAYLA ÇİÇEĞİ

Etkinlik Tarihleri:  09.12.2017 Ct – 15:00
Etkinlik Türü: Film
Şehir: Giresun

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...