Giresun Sanat

‘ÇOTANAKLAR AYI BURHAN’ GÖSTERİME HAZIR 

‘ÇOTANAKLAR AYI BURHAN’ GÖSTERİME HAZIR 
24 kez
29 Mart 2021 - 11:28

Başarılı çalışmalarına devam eden Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni bir oyun daha çıkartarak gösterime hazır hale getirdi.

Genel Sanat Yönetmenliğini Özden Aydın, Yönetmen ve Yazarlığını ise Hasan Hüseyin Karabağ’ın yaptığı ‘Çotanaklar Ayı Burhan’ adlı orta oyununda Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu, Ahmet Öndaş, Özden Aydın,  Fikret Öğüd, Duygu Aydın, Sadık Takır, Harun Murat Aydın, Ayşe Gül Çavuşoğlu ve Nevin Dizdar oyuncu olarak yer alırken, kamera kurgu da Erkan Kara, Ziya Kostakoğlu, görüntü yönetmeni olarak Erkan Kara ve İngilizce altyazıda Pınar Kostakoğlu görev yapıyor. Müzikte ise Giresun türküleri kullanılıyor.

Gösterime hazır olan ancak pandemi süreci nedeniyle sahne alamayan ‘Çotanaklar Ayı Burhan’ tiyatroseverlerle buluşacağı günü beklerken, oyun Pazar günü İstanbul merkezli ‘Uluslararası online kısa performanslar festivali’ kapsamında gösterime girdi. Oyun Sarıyer Tv ve Maltepe Belediyesi Youtube sayfasından saat: 15.00 ‘den itibaren izlenebiliyor.

Diğer yandan, oyunun konusu ise şu şekilde özetleniyor.

“Bir şehrin mimarisi ve yaşayanları o şehrin ruhunu oluşturur. Beğenmediğiniz bir şarkıyı bir kitabı ya da bir filmi yarıda bırakma şansınız varken, bir şehrin mimarisinden kaçamaz, onu yarıda bırakıp gidemezsiniz. Hele bu şehir doğup büyüdüğünüz, yaşadığınız şehirse.

Zeytinlik Mahallesi örneğinde olduğu gibi türkülere konu olan, Giresun kimliğini, mührünü oluşturan evler artık korunup yaşatılıyor. Ne mutlu bu uğurda emek veren, çalışan insanlara.

Bu oyun, Giresun futbol dünyasına oyuncu yetiştiren, amatör kümede ter döken emekçileri anmak hal ile hâllenmek ve onlara ahde vefa göstermek için yazılmıştır. Söz edilen kişiler gerçek olsa da oyun kendi içinde bir kurgudur. Anıların olduğu mahalleler, insanlar, olaylar kısa sürede gözünüzün önünden geçip gidecekler”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...