Giresun Sanat

ŞENLİKOĞLU: “OSMAN AĞAMIZ GİRESUN’UMUZUN EN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDEN BİRİDİR ” 

ŞENLİKOĞLU: “OSMAN AĞAMIZ GİRESUN’UMUZUN EN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDEN BİRİDİR ” 
13 kez
01 Nisan 2021 - 16:10

ŞENLİKOĞLU: “OSMAN AĞAMIZ GİRESUN’UMUZUN EN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDEN BİRİDİR ” 

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Milli Mücadele Kahramanı Gazi Milis Yarbay Osman Ağa’nın 98. ölüm yıl dönümünde mesaj yayınladı.

Mesajda, ‘Milli Mücadele Kahramanı, 47. Giresun Gönüllü Alayımızın komutanı, Giresun Belediye Başkanı ve Atatürk’ün Muhafız Alay Komutanı Merhum Osman Ağamızı aramızdan ayrılışının 98. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum’ diyerek Osman Ağa ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı’nda cepheden cepheye süren eşsiz mücadeleleri sonucunda bugün işgal görmemiş bir şehirde Belediye Başkanı olarak görev yapmanın onurunu yaşadığını ifade etti.

Giresun Belediye Başkanı Şenlikoğlu, açıklamasında, Gazi Milis Yarbay Osman Ağa ve silah arkadaşlarının Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu süresince Karadeniz’deki Pontus hayallerinin söndürülmesinde ve Karadeniz’de Türk’ün var olma mücadelesinde çok büyük emekleri olduğunu dile getirerek Gazi Milis Yarbay Osman Ağa ve silah arkadaşlarının horon oynar gibi omuz omuza verdikleri çetin mücadelenin ardından Gazi Milis Yarbay Osman Ağa’nın henüz 40 yaşında hayata veda ettiğini dile getirdi.

Şenlikoğlu, ‘Gazi Milis Yarbay Osman Ağa ve Binbaşı Hüseyin Avni Alpaslan milletin var olma mücadelesi sürecinde kurdukları 42. ve 47. Alaylarla büyük bir destan yazmışlardır.  Gazi Milis Yarbay Osman Ağa ve kahraman silah arkadaşları bu şehrin onur madalyalarıdır. Bizlere işgal olmamış bir şehir bırakmış, tüm vatan sathına yayına Milli Mücadele’deki etkinliğimizin sembolü olarak kendi ili haricinde şehitliği olan tek il olma gururunu bizlere hediye etmişlerdir. Bu vesileyle Osman Ağa ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...