Giresun Sanat

Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Yapıldı
2 kez
09 Nisan 2021 - 14:37

Valimiz Sayın Enver Ünlü, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Ankara’da 9 Nisan Cuma günü saat 10.00’da İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER)’de VKS üzerinden, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un başkanlığında,  81 il valiliğinden ve kaymakamlıklardan, Mülki İdare amirlerinin başkanlığında, ilgili kurul üyelerinin katılımıyla eş zamanlı olarak “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.

Bakan Soylu ve Selçuk’un başkanlığında yapılan toplantının devamında, Giresun Valiliği Toplantı Salonu’nda Vali Enver Ünlü başkanlığında, aynı içerikli bir toplantı gerçekleştirildi.

VALİ ÜNLÜ “KADINA YÖNELİK ŞİDDET EN ÖNEMLİ SORUNLARIN BAŞINDA GELMEKTEDİR.”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ünlü “Aile içi ve kadına yönelik şiddet tüm dünyada ve ülkemizde çözümlenmesi gereken en önemli sorunların başında gelmektedir. Bu şiddet eyleminin; mağdura yakın bir kişi tarafından işlenmesi, tekrar etmesi, hatta süreklilik içermesi ve kadın üzerinde ağır duygusal ve fiziksel etkilerinin olmasına rağmen çoğu zaman dışa aksettirilmek istenmemesi gibi birçok nedenden dolayı diğer şiddet türlerinden farklılık arz etmektedir.

Şiddete maruz kalan veya kalabilecek kadınlarımızın korunması ve kollanması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Bu kapsamda yapılacak çalışmalara yol göstermek ve başarılı olmasını sağlamak için hazırlanan eylem planlarımızın yanı sıra koordinasyon, izleme ve değerlendirme gibi birçok toplantılarla da yapılan çalışmalar takip edilmektedir. Bunun için çalışmalarımız; Kadına yönelik şiddet henüz ortaya çıkmadan gerçekleştirilecek birincil koruma faaliyetleri, şiddetin erken tespiti ve müdahalesini içeren ikincil koruma faaliyetleri ve istenmeyen durumlar meydana geldiğinde şiddete maruz kalan ve uygulayanın, rehabilitesi ve topluma kazandırılmasını içeren üçüncül koruma faaliyetleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliği ile yürütülmektedir” dedi.

Giresun Valiliği toplantı salonunda 9 Nisan Cuma günü Vali Enver Ünlü başkanlığında yapılan toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Vali Yardımcıları Metin Maytalman ve Dr.Hasan Tanrıseven, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Muhammet Sevinç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Gürhan Şensoy ve ilgili kurum amirleri ve sorumlu personelleri katıldı.

Toplantıda; “Teknik Yöntemlerle Takip Sistemi Uygulaması” olan “Elektronik Kelepçe” uygulaması ile aile içi şiddet ve kadına karşı şiddet olayları kayıt ve risk değerlendirme formlarının revize edilmiş halinin değerlendirilmesi yapıldı. Kolluk tarafından ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi)’ne bildirilen riskli vakalarla ilgili ŞÖNİM koordinesinde vaka yönetimi konusunda ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ile ortak hareket edilmesinin gerekliliğine dikkat çekildi. Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında önleyici ve koruyucu tedbirlerle ilgili yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Aile içi ve kadına yönelik şiddete neden olan ekonomik, sosyal, psikolojik, kültürel vb. risk artırıcı faktörlerin de değerlendirildiği toplantıda, “Risk Arttırıcı Faktörlere Karşı İl Eylem Planı” hazırlanması için çalışmaların başlatılmasına karar verildi.

Toplantıda ele alınan bir diğer konu ise kadına şiddetin önlenmesinde ve mücadelede en etkin yollardan biri olan KADES (Kadın Acil Destek) uygulamasının yaygınlaştırılması için bilinçlendirme faaliyetlerine ilave olarak kamu kurum ve kuruluşlarına ait billboardlarda KADES afişinin asılması ve şehrin kalabalık ve görünür yerlerinde tespit edilecek binaların uygun cephelerine KADES afiş boyaması yapılması hususu oldu.

Bilindiği üzere, Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumlararası işbirliğinin sağlanması ve eşgüdüm halinde hareket edilmesi amacıyla, Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte çalışması sonucunda “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” hazırlanmış ve bu plan doğrultusunda “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair Protokol” imzalanmıştı.

Bu kapsamda; 81 il valiliğinde olduğu gibi Giresun ilinde de Vali/Vali Yardımcısı ve kaymakamların başkanlığında, başta kolluk amirleri olmak üzere, görev ve sorumluluk üstlenen tüm birim/kurum amirlerinin bizzat katılımıyla “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu” toplantıları yapılmaktadır. Yapılan bu toplantılara yetkili Cumhuriyet savcıları ve Aile Mahkemesi hâkimleri de davet edilmektedir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...