
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 81 İlde uygulanan AFAD Gönüllüsü Projesi kapsamında, gönüllüler olası afet ve acil durumlarda görev yapmak üzere Giresun Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü’nden eğitim alıyor.
Eğitimde gönüllülere, yangın sınıfları ve müdahaleleri hakkında detaylı bilgi aktarıldı. Teorik eğitimin ardından sahaya çıkan gönüllüler yangın tüpünün kullanımı ve yangına doğru müdahale etme konusunda da uygulamalı eğitim aldı.
AFAD ile birlikte sürekli işbirliği içerisinde olduklarını belirten İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri: “Temel yangın eğitimi konusunda AFAD eğitim çalışmaları için bize talepte bulundular. Bu kapsamda ilk etapta 25 gönüllümüze yangın sınıfları, yangın önce alınması gereken önlemler, doğru müdahale yöntemleri gibi başlıklarda temel yangın eğitimi verdik. AFAD ile arama kurtarma olmak üzere birçok alanda ortak çalışmalarımız oluyor. Gönüllülerimiz etkin bir şekilde görev almaları için teknik donanımları da öğretiyoruz. Eğitimlerimiz gruplar halinde devam edecek ve yaklaşık 300 AFAD gönüllüsüne eğitim vereceğiz” görüşlerine yer verdi.
AFAD gönüllüleri ise yaptığı açıklamada: “AFAD projesi kapsamında itfaiyemizden temel yangın eğitimi aldık. Giresun’da olası bir acil durumlarında etkin bir şekilde görev alabilmek için eğitimlerimizi tamamlıyoruz. Bizler de bu eğitimler sayesinde olası durumlarda görev almak için çaba sarf ediyoruz” dedi.











SEVDAMIZ YEŞİL VATAN
Songül Yılmaz “TRT Nağme’de”
Galiba dublaj sesiyle, “sizi bekliciim” dememe az kaldı !!!
10 Kasım Atatürk’ü Töreni Gerçekleştirildi
Doç. Dr. Faruk Güner’in “Tünel Tipi Mikrodalga Fındık Kavurma Makinesi” Faydalı Model Başvurusu Tescillendi
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Programına Katılım Yoğun Oldu
ATAMIZIN YOLUNDA CUMHURİYETİN IŞIĞINDA
