Giresun Sanat

KÜÇÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

KÜÇÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
4 kez
08 Mayıs 2021 - 14:27

Çocuklar için Tiyatro

Yazar: Nursel Çetin – Eşref Karadağ

Bir grup hayvan, insanların terk ettiği tarihi bir konağın bahçesinde kendilerince bir “Küçükşehir” kurup korkusuzca yaşamaya koyulurlar.  Ancak bir gün konağın yıkılacağını, bahçesindeki ağaçların kesileceğini, yerine büyük bir bina yapılacağını öğrenirler. İnsanlara karşı koymak zor olsa da onlar ellerinden geleni yapacaklardır.  Bakalım konağı yıkılmaktan, bahçesindeki ağaçları da kesilmekten kurtarabilecekler midir?

 

Doğasını, kültürünü hızla yok ederek kendi varlığıyla çelişen biz insanlara sıkı bir göndermedir bu oyun. 8-12 yaş grubuna “seçim kültürü edinme, adaletin önemi, doğa ve kültür sevgisi, tarihi eserleri koruma, mücadele ruhu kazanma, yardımlaşma, sorun çözme becerisi” gibi kazanımlarla seslenir. Ancak oyun ruhundan ve yarışma heyecanından bir an olsun uzaklaşmadan kucaklar okuyucuyu.

 

Çocuk yazınının tanınan yazarlarından Nursel Çetin-Eşref Karadağ ikilisinin keyifli oyunlarından yalnızca ikisidir bunlar. Gerek kazanımları, gerekse pedogojik yaklaşımı açısından hem öğrencilerimizin bir roman tadıyla okuyacağı, hem de öğretmenlerimizin gönül rahatlığıyla okul tiyatrolarında oynatabileceği seçkin eserlerdir.

Dramatik Yayınları/ Basım Yılı 2016, Sayfa Sayısı 64, Fiyatı 10 TL, Karton Kapak, 3. Hamur,  ISBN 978-605-83583-5-5

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...