Giresun Sanat

GİRESUN BELEDİYESİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

GİRESUN BELEDİYESİNDEN BASIN AÇIKLAMASI
10 kez
23 Mayıs 2021 - 2:50
Ulusal basında yer alan bir gazetede Belediyemizi hedef alan asılsız iddialar üzerine açıklama yapma ve gerçekleri kamuoyuna duyurma gerekliliği doğmuştur.
2019 yerel seçimleri itibari ile şehrimizin gerek geçmiş 10 yılda kaybettiği değerleri geri kazanmak gerekse yeni projeler ve yatırımlar sayesinde günümüzden daha ileriye taşımak amacı ile var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu kapsamda seçim döneminde ve göreve geldikten sonraki süreçte halkımıza hizmet ederken, gelecek nesillerimizi de düşünerek çevre ve insan sağlığının korunmasını üst seviyede tutarak çalışmalarımıza yön vermekteyiz. Bu sebeple Karadeniz’in incisi olan şehrimizde tüm çalışmalarımızı denizimizi ve deniz yaşamını korumak üzere şekillendiriyoruz. Ancak bulunduğumuz an itibari ile Aksu eski çöp sahasında yürüttüğümüz çalışmalar hakkında ulusal basında yer alan bir gazetede sanki belediyemizce yeniden çöp dökülüyormuş gibi algı yaratılan haberi üzüntü ve hayretle öğrenmiş bulunmaktayız.
Aksu eski çöp sahası Karadeniz sahil yolunun yapımının ardından AK Parti Belediyeciliği tarafından hazırlanan dolgu imar planlarına göre rekreasyon alanı yapılması amacı ile taş dolgu tahkimatı yapılmıştır. Ancak sonrasında CHP belediyeciliği ile insanların nefes almasını sağlayacak, yeşilim ve mavinin buluşma noktası olması planlanan bölge çöp depolama alanı olarak kullanılmıştır. Uzun yıllar Giresun il merkezinin çöp depolama alanı olarak kullanılan bölge geçmiş yıllarda doğa katliamı fotoğraf yarışmasında da maalesef birincilik elde etmiştir. Uzun yıllar bu şekilde doğaya yapılan tahribat devam etmiş ta ki AK Parti hükümetinin çalışmaları neticesinde 2017 yılında Çavuşlu Katı Atık Depolama Tesisi faaliyete geçene kadar. Bu tarih itibari ile Aksu eski çöp sahasına çöp dökümü durdurulmuştur.
2019 yerel seçimleri öncesinden sunduğumuz ve taahhüt ettiğimiz Vizyon 2028 projelerimizden en önemlilerinden ve en gurur vericilerinden birisi olan 42. ve 47. Alay Parkı Projemizin tanıtımını “Çöp Kokusu Gidiyor, Çiçek Kokusu Geliyor” sloganı ile yapılmıştır
Vatandaşımıza verilen bu söz ile göreve geldiğimiz ilk dakika itibari ile çalışmalarımıza başladık. Öncelikle vizyon projemizin Dolgu İmar Planını hazırladık. Bu plan hazırlama safhasında deniz ve doğa açısından etkileri incelendi denizde derinlik haritaları çıkartıldı ve su yaşamına etkileri değerlendirilmesi için raporlar hazırlandı ve bu şekilde hazırlanan planlar kurum görüşlerinin alınması ve onaylanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderildi. Bakanlık ilgili birimleri Belediyemiz ile istişareler halinde ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde Dolgu İmar Planımızı üzerinde incelemelerini tamamlamış ve kurum görüşlerinin alınması için 17 kurum ve kuruluşa incelemesi için gönderilmiştir. Bu değerlendirme süresinde Kültür ve Turizm Bakanlığına tarafından kendi mevzuat hükümleri gereği Resmi Gazete yayımlanması gereken bir karar talep etmiş ve sağlanmıştır.
Son safhada tüm kurumların talep ve önerilerine göre düzenlenen Dolgu İmar Planımız Nisan ayı sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanımızın imzası ile onaylanmıştır.
Dolgu İmar Planı onaylanması süresi devam ederken, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve Sayın Ulaştırma Bakanımızın destekleri ile dolgu alanı tahkimat yapım işi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından avan proje çalışmaları tamamlanmıştır.
Sonuç olarak günümüz itibari ile uzun bir süreç tamamlanmış ve 2021 yılı sonuna kadar Dolgu Sahası Tahkimatı yapım işinin ihalesinin yapılması ve kısa bir süre içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Tahkimat yapım işi tamamlandıktan sonra Belediyemiz tarafından bölgenin en büyük parkı olan 42. ve 47. Alay Parkının yapımına başlanılacak olup, en kısa sürede halkımızın hizmetine sunulacaktır.
Yukarıda detaylı olarak açıklanan proje çalışmaları sürdürülür iken ulusal bir gazetede, “Çöp Kokusu Gidiyor, Çiçek Kokusu Geliyor.” Sloganı ile yürüttüğümüz proje çarpıtılarak sanki yeni çöp dökülüyormuş gibi algı oluşturmak hem üzüntü ile karşılanmış hem de hayretler içerisinde kalmamıza sebep olmuştur.
Kamuoyunda bilinen eski adı ile Aksu Çöp Sahası yeni adı ile Giresun 42. ve 47. Alay Parkına kesinlikle çöp dökülmemekte olup böyle bir duruma asla izin verilmeyecektir.
Giresun halkına saygı ile duyurur.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...