Giresun Sanat

SANAL ANJİYOGRAFİ ÇEKİMLERİ BAŞLADI

SANAL ANJİYOGRAFİ ÇEKİMLERİ BAŞLADI
30 kez
26 Mayıs 2021 - 9:19
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ PROF. DR. A. İLHAN ÖZDEMİR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE
SANAL ANJİYOGRAFİ ÇEKİMLERİ BAŞLADI
35 yaş üzeri şeker, tansiyon, sigara kullanımı olan ailede kalp hastalığı bulunan, tanımlanamayan göğüs ağrısı olan hastalar için sanal anjiyonun altın standart haline geldiğini söyleyen Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Tümay BEKCİ, ‘sanal anjiyo’ tekniği ile sadece 4 saniyede hastanın bütün damarlarını görüntüleyerek koroner kalp hastalığı konusunda değerlendirme yapılabildiğini belirtti.
Sanal anjiyo, son dönemde sıklıkla merak edilen görüntüleme yöntemlerinden biri olarak öne çıkıyor. Eskiden koroner kalp hastalığından şüphelenilen hastalara sadece klasik anjiyo yapılırken teknolojinin de ilerlemesiyle artık ‘sanal anjiyo’ tekniği ile sadece 4 saniyede, damarlara hiç girilmeden hastanın bütün damarlarını görmek mümkün olabiliyor.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Tümay Bekci ” Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri olarak Prof. Dr. Alptekin Tosun, Doç. Dr. Tümay Bekci, Dr. Öğr. Üye. Serdar Aslan Ve Dr. Öğr. Üyesi İsmet Miraç Çakır ile Uzman Dr. Hüseyin Balcı’dan oluşan ekip ile hastanemizde sanal anjiyografi dönemini Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinin desteği ile başlatmış olduk. Halkımız yüksek kalitede ve hasta konforu odaklı bu teknoloji için daha önceki dönemlerde il dışına sevk olurken artık il sağlık müdürlüğü ve hastane idaresinin girişimleri ile Giresun’a kazandırılan yüksek teknolojik özelliklere sahip Bilgisayarlı Tomografi cihazının kurulması ve hizmete girmesiyle bu hizmeti Giresun’umuzda almaya başladı. Bu nedenle ekip olarak çok mutluyuz. ”dedi.
Yöntemle ilgili bilgiler veren Giresun Üniversitesi tıp Fakültesi Radyoloji ABD öğretim üyesi Doç. Dr. Tümay Bekci, “Sanal anjiyonun en kuvvetli olduğu alan, koroner arter hastalığının kişide bulunup bulunmadığını göstermesidir. Hastanın kol toplardamarından bir miktar kontrast madde verilir. Eş zamanlı olarak bilgisayarlı tomografi (BT) ile kalpten alınan ince kesit görüntüler dijital ortamda izlenerek koroner damarların görüntüleri değerlendirilir” dedi.
Göğüs ağrısı olan hastalar için daha uygun
Sanal anjiyo işleminin göğüs ağrısı olan ve ailesel kalp rahatsızlıkları bulunan genç hastalarda daha uygun olduğunun altını çizen Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki Yüksel Günaydın, “Sanal anjiyonun en iyi sonuç verdiği alanlar, yapısal kalp ve damar bozukluklarıdır. Yine by-pass uygulanmış hastaların eklenen damarlarının değerlendirilmesinde de mükemmele yakın sonuçlar vermektedir. İşlemin yapılabilmesi için kalp atışlarının dakikada 60 civarında olması gerekir. Eğer hastanın kalp hızı bu seviyede ise çekim işlemi hemen tamamlanabilir. Kalp hızı dakikada 60’ın üzerinde olan hastalarda ise kalp hızı istenilen seviyelere düştükten sonra işlem yapılabilmektedir. ” şeklinde konuştu.
Başhekim Prof. Dr. Atilla Çıtlak : ‘Günden güne genişleyen profesyonel akademik kadromuzla memleketimizde hergün yeni bir özellikli işlem yapılmasını sağlayarak il dışına hasta çıkışını engellemeye devam ediyoruz.’ dedi.
Bir yazı görseli olabilir
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...