Giresun Sanat

Kabotaj Bayramı

Kabotaj Bayramı
10 kez
30 Haziran 2021 - 13:25
Piri Reis’in, Barbaros Hayrettin’in, Dumlupınar Denizaltısında şehit olan Giresunlu Mehmet Demir’in, Galip Yılmaz’ın, Hasan Kelleci’nin ve onların izinden gidenlerin verdiği mücadeleyi gururla anıyor, bütün denizcilerimizin 1 Temmuz Denizcilik ve #KabotajBayramı‘nı kutluyorum.

Valimiz Sayın Enver Ünlü, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 95. Yılı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Ünlü, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Ülkemizdeki ve ilimizdeki tüm denizcilerin ve ilgili tüm sektörlerin ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyorum.

Bundan tam 95 yıl önce, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türkiye Limanları ve Sahilleri arasındaki yük ve yolcu taşıması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerinin, Türk vatandaşları ile Türk Bayrağı taşıyan gemilerle yapılmaya başlanmasıyla, yaklaşık 360 yıldır süre gelen yabacılara verilen imtiyazlar (Kapitülasyonlar) sona ermiştir.

Kabotaj Kanunu ile bağımsızlığımız ve denizlerimizdeki hükümranlık haklarımız perçinlenmiş ve Türk denizciliğinin gelişmesi için bir dönüm noktası olmuştur.

Ulu Önder Atatürk’ün 1 Kasım 1937 yılında Meclisi Açış konuşmasında “Denizciliği Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız” sözleriyle denizcilikte Ülkemizin vizyonu açılmıştır.

Tüm yurtta olduğu gibi Giresun’da da deniz sezonunun açılması nedeniyle vatandaşlarımızın çeken (rip) akıntısına karşı, dalgalı ve olumsuz hava şartlarının olduğu zamanlarda, yasak alanlarda denize girmemeleri ve yetkililer tarafından yapılan uyarılara ile uyarı levhalarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımızın, boğulma riskine karşı kolayca yardım alınabilecek ve izin verilen alanlarda denize girmeye özen göstermeleri de halkımızdan özellikle istirhamımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 4 Nisan 1953 yılında Çanakkale Boğazında batan Dumlupınar Denizaltımızda Şehit olan Giresunlu Mehmet Demir, Galip Yılmaz ve Göreleli Hasan Kelleci başta olmak üzere Türk denizci şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun”

 

Resim

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...