Giresun Sanat

Giresunlular “Türkiye Geçilmez” Dedi

Giresunlular “Türkiye Geçilmez” Dedi
59 kez
15 Temmuz 2021 - 1:00

Giresun’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü “Türkiye Geçilmez” anma etkinlikleri kapmasında, 15 Temmuz Perşembe günü Atatürk Meydanında “Demokrasi Nöbeti” programı düzenlendi.

15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ’cü alçaklar tarafından demokrasimize ve milli birliğimize karşı düzenlenen hain darbe girişiminin 5’inci yıldönümü Giresun’da gün boyunca çeşitli etkinliklerle anıldı.

FETÖ ile mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürülmesini ve toplumsal hafızanın diri tutulmasını temin etmek için Giresun’da “Türkiye Geçilmez” mottosuyla düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliklerinin akşam bölümü Atatürk Meydanında saat 20.15’de “Demokrasi Nöbeti” ile devam etti.

Mehteran Gösterisi, 15 Temmuz Şehitleri anısına Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunması ile başlayan “Demokrasi Nöbeti”, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz konuşmasının Atatürk Meydanı’na kurulan dev ekrandan törene katılanlara canlı yayında izletilmesiyle devam etti.

Canlı yayının ardından protokol konuşmalarına geçildi. Törende bir konuşma yapan Vali Ünlü “Sn. Jandarma Bölge Komutanımız, Değerli Belediye Başkanımız, Kıymetli Başsavcımız,  Adalet Komisyonu Başkanımız, Rektörümüz, canlarıyla bu kutsal toprakları müşerref kılan Aziz Şehitlerimizin Değerli Aileleri, Bu uğurda Gazilik payesiyle şereflenen kahramanlarımız, protokol üyelerimiz, kurum müdürlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın güzide temsilcileri, basın mensupları, aydınlık yarınların teminatı sevgili çocuklarımız, gençlerimiz ve hizmet etmekten büyük bir onur duyduğum, yüce gönüllü Giresunlu hemşehrilerim sizleri saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum” diyerek katılımcıları selamladı.

VALİ ÜNLÜ “BUGÜN;TÜRKİYE GEÇİLMEZ DİYEREK ŞANLI BİR DESTANI TARİHİ YAZANLARIN GÜNÜ”

Vali Ünlü “Bugün 15 Temmuz; Dönmeyi düşünmeyen kahramanların, şehadete koşarak gidenlerin; imanla, inançla, vatan sevdasıyla Türkiye Geçilmez diyerek şanlı bir destanı tarihi yazanların günü.

Bugün 15 Temmuz; Bir kişiden ne olur diye düşünmeyen; bir çivinin bir nalı, bir nal bir atı, bir atın bir yiğidi, bir yiğidin de bir ülkeyi kurtaracağı inancına sahip kahramanların günü.

Bugün 15 Temmuz; Umutlara, hayallere, özgürlüğe, geleceğe pranga vurmak isteyenlere Aziz Milletimizin en büyük silahıyla; imanıyla, vatan sevgisiyle dimdik durduğu gün.

Bugün 15 Temmuz; Sıkılan kurşunlara, atılan bombalara siper edilen bedenlerin günü. Bugün bizim yaşadığımız, bizden sonrakilere gayretle anlatacağımız, ne unutacağımız ne de unutturacağımız gün” diyerek İbn-i Haldun’un “Coğrafya kaderdir” sözünü hatırlatarak “Yaşadığımız bu coğrafyada kalıcılığımızı tescillediğimiz 1071 yılından bugüne kadar içeriden ve dışarıdan gerçekleştirilen birçok saldırıya üzülerek tanık olduk. 98 yıllık Cumhuriyet tarihimizde de bu saldırılar varlığını devam ettirdi. Demokrasi dışı birçok müdahalelerle millet iradesi yok sayıldı. Bu saldırıların en sonuncusu 15 Temmuz 2016’da kahraman ordumuzun içine sinsice sızmış FETÖ’cü cuntanın hain darbe girişimi oldu. Malazgirt’te, Kut’ül-Amare’de, Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde art niyetleri nasıl toprağa gömdüysek; 15 Temmuz gecesinde de hainlerine gene göz açtırmadık.

İşte o gece iradesinin üstünde hiçbir güç tanımayan Türk Milleti devletinin yanında yer alarak tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir mücadele örneği göstererek demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır” dedi.

VALİ ÜNLÜ “15 TEMMUZ BU MİLLETİN EN BÜYÜK DESTANLARINDAN BİRİNİN ADIDIR”

“Çünkü sadece büyük milletler, büyük destanlar yazar” diyen Vali Ünlü “Bu milletin en büyük destanlarından birinin adıdır 15 Temmuz. Ödenen bedel ne kadar büyükse yazılan destan da o kadar ölümsüzdür. Eğer bir de ödenen bedel canlar ise o destan milletin yüreğinden asla silinemez.

Ülkemizin son zamanlarda yaşadığı gelişme, büyüme ve kalkınmadan rahatsız olan, beyinleri yıkanmış ve birer terör makinesi haline gelen alçak FETÖ mensuplarına o gece verilen ders, İstiklal Şairimizin bu veciz dizelerinde gizlidir.

‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez.

Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’” ifadelerini kullandı.

“BİLİYORUZ Kİ, GECENİN EN KARANLIK ANI, ŞAFAK SÖKMEDEN AZ ÖNCEKİ ZAMANDIR.”

15 Temmuz gecesi yaşananlara da değinen Vali Ünlü “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Milletimiz; kendisinden gasbedilen savaş uçaklarına, tanklara, helikopterlere, silahlara güvenen korkakların yüzüne atılan birer tokat olarak meydanları doldurmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Aziz Milletimizin verdiği bu mücadele; vesayeti yeniden kurmak isteyenlerin hevesini kursağında bırakmış, milli bilince sahip bir milleti, hiçbir gücün durduramayacağını tüm dünyaya göstermiştir.

Değerli Hemşehrilerim; Biliyoruz ki, gecenin en karanlık anı, şafak sökmeden az önceki zamandır.

Fecri, muhteşem bir dirilişe dönüşen o karanlık gecede, şehadetleriyle arşa yükselen 4’ü hemşehrimiz olmak üzere 251 demokrasi şehidimizi rahmet, bedenlerini Türk varlığına armağan eden kahraman gazilerimizi minnet duygusuyla selamlıyor ve sizlere Mithat Cemal Kuntay’ın dilinden sesleniyorum.

‘Gökler çıkabildin, uçabildinse derindir

Tarihi kendin yazıyorsan, eserindir.’

Aziz Türk Milleti, tarihini hep kendi yazagelmiştir ve bundan sonra da kendi yazacaktır. Bu tarihin akışında Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Hayatı ve özgürlüğü için ölümü göze alan bir millet asla yenilmez.’ Oynanan karanlık oyunları feraset ve basiretiyle bozan bu necip Millet, şüphesiz geçilmezdir ve yenilmezdir” dedi.

“AYAKTA ÖLMEK DİZ ÜSTÜ YAŞAMAKTAN ONURLUDUR”

Atatürk Meydanında bulunan kitlelere seslenen Vali Ünlü “Kıymetli Hemşehrilerim; Ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan onurludur düsturuyla hareket eden, doğduğundan beri istiklale aşık olan böylesine onurlu ve kahraman bir milletin ferdi olmakla ne kadar iftihar etsek azdır.

Şüphesiz bizler kötülük odaklarının temsil ettiği tehlikelere karşı Şehit ve Gazilerimizin aziz hatıralarını Allah’ın izniyle sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz.

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve gelecek hedeflerine taşımak için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.

15 Temmuz’dan sonra yakalanan sinerjiyle terörle mücadeleden suç örgütlerine, uyuşturucudan asayişe kadar bütün güvenlik başlıklarında yakalanan ivmeyi de inşallah sürdüreceğiz.

Bizden sonraki nesillere 15 Temmuz’u anlatmayı ve gençlerimizin demokrasiye, millet iradesine saygıyı içselleştirilmeleri için çalışmayı bir vatan ödevi olarak görüyoruz.

Bu yaşananlar bize göstermiştir ki milletimizin karşılaştığı her tür güçlükle baş edebilecek cesareti ve gücü vardır. Önemli olan bu cesaretin ve cesareti gösterenlerin unutulmaması hatta bilhassa yaşatılmasıdır.

Şu hâlde bize düşen, bu emanete sahip çıkacak aklı ve iradesi hür geniş ufuklu şuurlu nesiller yetiştirmektir.

Değerli Veliler; Biz her ne kadar Milletimizin genç fertlerinin milli bilinci kazanması için çaba göstersek de bu çabanın ailede ve toplumda da karşılığı olmalıdır.

Çocuklarımıza özellikle milli bilincin sadece savaş meydanlarında ortaya çıkmadığını aksine hayatın her alanında göstermemiz gereken bir bilinç olduğunu öğretmeliyiz.

Milli bilinç; üretime katkı sunarak, işini layıkıyla yaparak, vatandaş olarak görev ve sorumluluklarını yerine getirerek, beraberliği koruyacak tutumlar sergileyerek de ortaya çıkar.

Sevgili Çocuklar ve Gençler, Sizlere Cemil Meriç’in bir sözünü hatırlatmak isterim. ‘Karanlıkları devirmek ve aydınlık bir çağın kapılarını açmak için en mükemmel silah kalemdir. Sözle, yazıyla kazanılamayacak hiçbir savaş yoktur.’

Gücümüzü okumaya, düşünmeye, araştırmaya, üretmeye ve bunları paylaşmaya vermeliyiz. Meydanlarda kazanılan zaferler ancak düşünceyle ve üretimle taçlandırıldığında anlam kazanır. Sizlerin de en önemli vazifesi budur.

‘Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek:

İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.

Şüheda gövdesi, bir baksana dağlar, taşlar…

O, rükû olmasa, dünyada eğilmez başlar.’

‘Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,

Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!’

Bu mısraların ispatı bugündedir. Bizler inanıyoruz ki o nesil sizlersiniz. Asım’ın nesli bu milletin namusudur, namlusudur. Bu nesil bu namusu çiğnetmemiştir ve evelallah çiğnetmeyecektir” diyerek halkımıza ve gençlere düşen görevlerin önemine dikkat çekti.

VALİ ÜNLÜ “GİRESUN GEÇİLMEZDİR.TÜRKİYE GEÇİLMEZ’DİR.”

15 Temmuz gecesi Şehit düşen Giresunlu hemşehrilerimizden de bahseden Vali Ünlü “O gece gönüllü alayların ruhunu yüreğinden hiç çıkarmayan 4 kahramandan, şehadete eren Giresunlu hemşehrilerimizden de kısaca bahsetmek istiyorum;

Şehit İsmail KEFAL…

32 yaşındaki şehidimiz, 15 Temmuz gecesi İstanbul’daki köprülerin kapatıldığını duyunca Sn. Cumhurbaşkanımızın çağrısını beklemeden mahalledeki arkadaşlarıyla birlikte darbe girişimine karşı koymak için Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne gitti.

Darbeciler tarafından vatandaşlara doğru sürülen tankın ilerlemesini engellemek isterken tankın namlusunun başının sağ yanına çarpması sonucu şehadet şerbetini içti. Memleketi Tirebolu ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Emrah SAĞAZ…

İstanbul’un Esenler ilçesinde oturan 27 yaşındaki Emrah Sağaz, Sn. Cumhurbaşkanımızın çağrısını duyar durmaz ağabeyi ile birlikte meydanlara çıktı. Atışalanı Caddesi’nde darbe girişimine karşı çıkan Sağaz, asker elbisesi giymiş hainlerin ele geçirdikleri tankı halkın üzerine sürmesi sonucu tankın altında kalarak şahadet mertebesine ulaşmıştır. 1,5 yıllık evli olan Emrah Sağaz, 4 ay sonra baba olma mutluluğunu yaşayacaktı. 4 ay sonra dünyaya gelen Şehidimizin emanetine, kendi isteği olan Hiranur ismi verildi. Memleketi Çamoluk ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Muharrem Kerem YILDIZ…

29 yaşındaki Muharrem Kerem Yıldız, Sn. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla darbeci askerlere karşı direnmek için sokağa çıkarak, kalabalık bir grupla, tekbirler getirerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yürüdü ve hainler tarafından sıkılan tek kurşunla başından vurularak şehit edildi. İstanbul’da toprağa verildi.

Şehit Cengiz HASBAL…

35 yaşında, evli ve iki çocuk babasıydı. ‘Köprülerin, FETÖ’cü hainler tarafından tutulduğu haberini alır almaz Boğaziçi Köprüsüne giderek tepkisini göstermiş ve FETÖ’cü hainlerin açtığı ateş sonucu göğsünden ve kolundan vurularak ağır yaralanmış, 19 gün sonra şehadet şerbetini içti ve İstanbul’da toprağa verildi” diyerek şehitlerimiz hakkında kısa bilgiler aktardı.

Vali Ünlü konuşmasını “Aziz Giresunlular, Milli irade geçilmezdir. Mavi Vatan, Siber Vatan geçilmezdir. Havalimanları geçilmezdir. Kızılay, Kahramankazan geçilmezdir. TBMM geçilmezdir. Gölbaşı geçilmezdir. Gönüllü alaylar geçilmezdir. Giresun geçilmezdir.TÜRKİYE GEÇİLMEZ’dir.

Tüm imkansızlıklara rağmen 7 düvele meydan okuyanlarız. Kanla sulanmış toprağa düşen ay ve yıldız’ın şahitliğiyle büyüyenleriz. Her köşe başında şehitlerin hatıralarıyla doldu taştı sevdamız. Güneşli sabahlar görelim diye, kara bulutları indirdi atalarımız.  Özgür doğmuş bir milletin şerefli bayrağında yer alan her damla kan için ecdada hakkıyla layık olmaya çalışacağız.

Bugün, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü anarken aziz milletimizin her daim birlik, beraberlik içinde olmasını ve bu tür hadiselerin yaşanmamasını temenni ediyorum.

15 Temmuz gecesinin karanlığını aydınlığa kavuşturmak için sokaklara dökülen milletimizin her ferdine teşekkürlerimi sunuyorum.

Gazilerimizin her birine sağlıklı ve uzun ömürler dilerken başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bugün aziz vatanımızda huzur içinde yaşamamızı sağlayan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Sevgi ve saygılarımla, kalın sağlıcakla” sözleriyle tamamladı.

Tören; şiirlerin okunması, 15 Temmuz anısına çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve gençlerimize ödüllerinin verilmesi, ‘Sancak Koşusu’na katılan sporculara ‘Katılım Belgesi’ verilmesi ile devan etti.

Atatürk Meydanında ki “Demokrasi Nöbeti” 15 Temmuz Kahramanı İsmail Kefal Belgeseli, 15 Temmuz Kısa Film Gösterimi, 15 Temmuz Demokrasi Zafer Marşı, Geceden Şafağa 15 Temmuz TRT Belgeseli ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan çeşitli kısa film ve belgesellerle devam ederek saat 00.13’de tüm Camilerimizde ‘Salâ Okunması’ ile sona erdi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...