Giresun Sanat

GGD BAŞKANI BEKİR BAYRAM’DAN “BASIN BAYRAMI” MESAJI

GGD BAŞKANI BEKİR BAYRAM’DAN “BASIN BAYRAMI” MESAJI
6 kez
23 Temmuz 2021 - 19:34
Giresun Gazeteciler Derneği (GGD) Başkanı Bekir Bayram, ’24 Temmuz Basın Bayramı’ ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.
Bayram, özgür, bağımsız basının, demokrasinin güvencesi durumunda olduğunu belirterek, “Basın demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından biridir. Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve insan haklarından söz edilemez” ifadelerini kullandı. Bayram, yaptığı yazılı açıklamada, görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basının, demokrasinin en etkili ölçülerinden birisi olduğunu ifade etti.
24 Temmuz 1908 tarihinin, basından sansürün kaldırıldığı tarih olduğunu hatırlatan Bayram, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Basının, bu gücünün etkin olması ve demokrasiye katkıda bulunabilmesi için, mutlaka özgür olması gerekmektedir. Sansür, antidemokratik bir yaklaşımdır. Özgür basın halkın çıkarlarını savunur ve özgür düşüncenin gelişmesini sağlar. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan, objektif, tarafsız ve özgür basın demokrasiyi güçlendirir. Ülkenin ve kentlerin gelişmesi ile kalkınmasına da katkı sağlar. Yaşadığımız zamana göz attığımızda basın sektörü için tablo iç açıcı değildir. Salt mesleğini yaptığı ve düşüncelerini özgürce ifade etmeye çalıştığı için tutuklu yargılanan meslektaşlarımızla ilgili soruşturma ve kovuşturmalar uzamaktadır. Büyük risk taşıyan meslekler arasında sayılan gazetecilerin yıpranma hakları ellerinden alınmıştır. Siyaset-medya-sermaye ilişkilerinde karşılıklı çıkarlar göz önünde tutularak gazetecinin denetim işlevi baltalanmaya çalışılmış, gazetecileri iş takipçisi ya da tetikçi konumuna indirgeyecek uygulamalara kapı açılmıştır. Zor koşullar altında varlığını sürdüren ve demokrasinin vazgeçilmezi olan, basın mutlaka desteklenmelidir. Ancak basın meslek ilkelerine uymayan, basın ahlak kurallarını hiçe sayan ve evrensel gazetecilik normlarını görmezlikten gelen şantajcı kalemlerin asla önü açılmamalıdır. Bu amaçla Giresun Gazeteciler Derneği olarak başlattığımız ‘Temiz Kalemler Kampanyası’ dikkate alınmalıdır. Temel ölçümüz basın ahlak kuralları ve basın meslek ilkeleri olmalıdır.”
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...