Giresun Sanat

MODEL UÇAK EĞİTİMİ VERİLİYOR 

MODEL UÇAK EĞİTİMİ VERİLİYOR 
5 kez
18 Ağustos 2021 - 11:54

Giresun Belediyesi ev sahipliğinde Türk Hava Kurumu Giresun Şubesi tarafından model uçak eğitimi veriliyor.

Model Uçak Eğitimi kursuna katılan öğrenciler, eğitmen Yavuz Kemal Aksoy tarafından model uçak yapımının başlangıç modeli olan ‘Ata Model’ ile eğitime başladı.

27 Ağustos’a kadar sürecek model uçak eğitimi sonunda kursa katılan öğrencilere de Türk Hava Kurumu onaylı sertifikalar verilecek.

Model uçak eğitimi sonunda model uçak planı hazırlanıp, model uçak kanat, yükseliş ve dönüş dümenini hazırlayarak model uçağı yapabilecek bilgi ve becerisi kazanacak olan çocuklar, “Bu eğitime öncülük eden Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’na teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türk Hava Kurumu Giresun Şube Başkanı Eyüp Çiftçi ise, “THK’nın kuruluş amacının göklere hâkim olma bilincinden hareketle, şubemiz olarak gençlere uçak ve havacılık sevgisini kazandırmak için harekete geçen Giresun Belediyesi’nin bu tür etkinliklerle ilgili girişimini kurumumuz olarak canı gönülden kutluyoruz. Bundan sonra da ilimizde yapılacak diğer havacılık faaliyetlerinde her zaman yardımcı olacağımızı görev olarak bildirerek model uçak kursu düzenleme faaliyetlerinde başta Belediye Başkanımız Sayın Aytekin Şenlikoğlu olmak üzere bizi harekete geçiren Çocuk Birimimiz Koordinatörlüğüne ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Eğitmen Yavuz Kemal Aksoy da, “Pandemi sebebiyle okullarından uzak kalan öğrencilerimizle yeniden buluşmak bizleri sevindirdi. Model uçak eğitiminde bizleri öğrencilerimizle buluşturan Giresun Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Sayın Aytekin Şenlikoğlu’na teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Bilindiği üzere model uçaklar, havadan ağır, motorlu veya motorsuz, insan taşıma yeteneği olmayan sınırlı boyutlarda imal edilmiş uçaklardır. Model uçaklar serbest uçuş modelleri ve radyo kontrollü modeller olmak üzere imal edilirler.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...