Giresun Sanat

MİYASE İLE TEBERDAR

MİYASE İLE TEBERDAR
9 kez
26 Ağustos 2021 - 2:01
MİYASE İLE TEBERDAR

Tiyatro Oyunu

Yazar: CİHAN ÇAKAN

 

Genelde Zazaca konuşan Kızılbaşlar, türlü baskılardan dolayı yakın bir zamana kadar cem evi inşa edemediklerinden, ibadetlerini “mekân” ya da “dam” adı verilen cem odalarında yapmaya uzun bir süre daha devam etmişlerdir. Bazı büyük evlerin geniş bölümleri sadece cemler için ayrılmışsa da hangi evde cem olacağı birçok tehlikeye karşı biz çocuklardan bile gizli tutulduğundan, bir ceme katılmam maalesef çocukluğumdan çok sonraya denk gelmişti.

 

Bir köyde, eski adı Şebge olan Yeşilyaka köyünde ömrüme eklenen o ilk cem gecesi ise bir musahiplik cemiydi. O zaman, bekâr iki erkeğin ikrar vermesine tanık olurken o ikrarla aynı anda baş gösteren yasağı da tüm şiddetiyle hissetmiş ve Miyase ile Teberdar’ı yazmaya karar vermiştim.

Dramatik Yayınları / Basım Yılı 2018, Sayfa Sayısı 88, Fiyatı 20 TL, Karton Kapak, 2.Hamur, ISBN 978-605-81534-6-2

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...