Giresun Sanat

60 YAŞINDAKİ GAZETECİ DE ÜNİVERSİTELİ OLDU

60 YAŞINDAKİ GAZETECİ DE ÜNİVERSİTELİ OLDU
12 kez
31 Ağustos 2021 - 23:16

Bugün açıklanan YKS sonuçlarına göre ANKA Giresun İl Temsilcisi gazeteci Ufuk Kekül de yaptığı tercihle üniversiteye yerleşen adaylardan birisi oldu. 60 yaşındaki Kekül, “Hedefim gazetecilik, basın-yayın, iletişim okumaktı. Ama puanım Ordu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümünü tuttu. Bir alt tercihim Tirebolu İletişim Fakültesi’ydi. Çok sevindik. 6 Eylül’den sonra kayıt yaptıracağım ve okuluma devam edeceğim. Başka var mı bilmiyorum, galiba Türkiye’nin en yaşlı öğrencisi olacağım” dedi.60 YAŞINDAKİ GAZETECİ DE ÜNİVERSİTELİ OLDU2017 yılında da 57 yaşında Giresun Üniversitesi Radyo Televizyon Teknolojileri bölümünü bitirerek mezun olduğunu söyleyen gazeteci Kekül, o zaman da Türkiye’de üniversite bitiren en yaşlı öğrenci, Giresun Üniversitesi’ni bitiren ilk gazeteci olduğunu kaydetti. Ufuk Kekül, şunları söyledi: ” 2017 yılında oğlum İstanbul Üniversitesi’ni ben de Giresun Üniversitesi’ni bitirdim. Bu müthiş bir duyguydu. Eğitimin, öğrenmenin yaşı yok. Zamanında üniversite eğitimi göremedik. Çeşitli koşullar engel oldu. İçimde bir ukdeydi; Mutlaka 4 yıllık bir üniversite bitirmek…Bu hayalim gerçekleşti. 34 yıldır gazetecilik yapıyorum. Sanatın değişik türleriyle ilgiliyim. 15 yıl tiyatro yaptım, oyunlarda oynadım, yönettim. Giresun Belediye Şehir Tiyatrosu, Giresun’un ilk özel tiyatrosunun kurucularındanım. Şiir, öykü yazıyorum. Bu bölümde okumak kendimi geliştirmek açısından iyi olacak. Bilgimi, görgümü, deneyimimi de sınıf arkadaşlarıma aktaracağım için de mutluyum”
Ufuk Kekül, üniversite sınavlarına girmeye devam edeceğini, yüksek lisans ve doktora da düşüneceğini söyledi.
Giresun’daki yerel TV, Radyo ve gazetelerde, Sabah, Habertürk gibi ulusal medyada çalışan Ufuk Kekül, halen ANKA Haber Ajansı Giresun İl Temsilcisi olarak görev yapıyor. Kekül, Giresun28Haber Gazetesî’nde köşe yazarlığını sürdürüyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...