Giresun Sanat

Kıbrıs Gazilerimize, Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Edildi

Kıbrıs Gazilerimize, Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Edildi
13 kez
19 Eylül 2021 - 5:16

Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gazilerimize; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında verilen “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” için tevcih töreni düzenlendi.

Giresun Valiliğinin himayelerinde; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı Gazinosunda 19 Eylül Pazar günü Gazi ve Gazi aileleri onuruna verilen yemekte düzenlenen madalya ve beratı tevcih töreni ile Kıbrıs Barış Harekâtına katılan bir Gazimiz ile vefat eden iki Kıbrıs Gazimiz adına eşlerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı tevcih edildi.

Kıbrıs Gazisi İbrahim Uzuner’in kendisi ile Kıbrıs Gazisi Mustafa Atar adına eşi Pamuk Atar ve Kıbrıs Gazisi Enver Baki adına eşi Ayşe Baki’ye madalya ve beratı; Vali Enver Ünlü, Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu tarafından verildi.

Törende bir konuşma yapan Vali Ünlü “Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e Türkiye Büyük Millet Meclisince 19 Eylül 1921 günü Mareşallik Rütbesi ve Gazilik Unvanının verilmesi nedeniyle bugün ‘Gaziler’ günü olarak kutlanmaktadır. Aynı zamanda bu günün Giresun’umuz için ayrı bir önemi vardır. O da; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Eylül 1924 günü Giresun’a gelişinin 97. Yıldönümünü kutlamanın gururudur.

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak, Gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır. Bu cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir.

Büyük Atatürk, “Hürriyet ve İstiklâl benim karakterimdir” sözüyle, milletimizin hür ve bağımsız yaşama azmini en güzel şekilde ifade etmiştir. Bu azim ile bin yıldır üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız aziz vatan toprakları uğruna gerektiğinde binlerce şehit verilmiş, yine de milletimiz esaret altına girmemiştir.

Cumhuriyetimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde verilen Kurtuluş mücadelesi sonucu kurulmuştur. Bu mücadele tüm imkânsızlıklara rağmen, vatan aşkını inançlarıyla birleştiren kahraman şehit ve gazilerimizin canlarını hiçe sayarak gösterdikleri muhteşem bir direnişle kazanılmıştır.

Kurtuluş Savaşı’nın en kritik aşamalarından biri olan ve aralıksız 22 gün devam eden Sakarya Meydan Muharebesi’nde askerî dehası ve yüksek komuta kabiliyeti ile Türk Ordusunu başarıya ulaştıran Atatürk, kahraman askerlerimizle beraber bu zaferin mimarı olmuştur.

Bu zaferin ardından Büyük Millet Meclisi’nin 19 Eylül 1921’de Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazi unvanı vermesi, O’na milletçe duyulan güvenin ve şükranın anlamlı bir ifadesidir.

Atatürk bu güveni boşa çıkarmayarak, topyekûn sürdürülen kurtuluş Savaşı’nı başarıya ulaştırmış ve çok uluslu, çok dinli bir cihan imparatorluğunun küllerinden modern bir millî devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

Ülkemiz başlangıçta var olan tüm olumsuzluklara karşın, gelişmesini kesintisiz bir şekilde sürdürmüş ve geçen 100 yıl içerisinde her alanda büyük başarılar elde etmiştir. Bugünlere gelmemizi sağlayan başta büyük Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz.

‘Bacağım olmadan yaşayabilirim. Ama vatanım olmadan yaşayamam!’ diyen gazilerimiz; Malazgirt’ten 15 Temmuz’a kadar, bizlere vatan ruhunu, millet bilincini, inancı ve birlikteliği öğretenlerdir.

Devletimizin ve milletimizin ebediyete kadar varlığıyla özdeşleşmiş, Vatanseverliğin, Kahramanlığın, Fedakârlığın yaşayan destanlarıdır.

‘Şehit olmayı göze almayan Gazi olamaz’

‘Şehitlerimiz ve gazilerimiz milletimizin baş tacıdır.’

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, 15 Temmuz 2016 günü bir destan yazan şehit ve gazilik mertebesiyle şereflenen vatandaşlarımızı, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Sözlerime Gazi Mustafa Kemal’in ‘Gazilik, ömür boyu taşınacak bir Şereftir’ sözleriyle son veriyorum” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...