Giresun Sanat

MİLLET BAHÇESİ’NİN YAPIM SÖZLEŞMESİ İMZALANDI 

MİLLET BAHÇESİ’NİN YAPIM SÖZLEŞMESİ İMZALANDI 
7 kez
22 Eylül 2021 - 16:08

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun yerel seçimler öncesi vaat ettiği projeler arasında yer alan Millet Bahçesi’nin yapım sözleşmesi Ankara’da imzalandı.

Uzun zamandır bu projenin takibini yapan Başkan Aytekin Şenlikoğlu Ankara’da TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile konuyu görüştü ve ardından projenin yapım sözleşmesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ arasında imza altına alındı. Eski Stadyumun olduğu alana uygulanacak olan projenin yer tesliminin yapılmasının ardından yüklenici firma tarafından sahada yapım çalışmalarına başlanacağı bildirildi.

‘Daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Giresun’ hedefi için 24 bin 160 metrekarelik bir alana projelendirilen ‘Millet Bahçesi’nin yapım süresinin 400 gün olarak ön görüldüğü ifade edildi. Giresun’a yapılmış en modern ve en kapsamlı sosyal donatı alanı olan proje içeriğinde ise koşu yolu, bisiklet yolu, çocuk oyun alanı, açık otopark, peyzaj donatı alanları, yaya yürüyüş yolları ve tematik bahçeler yer alıyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, yeşil dokusu ile şehrimize önemli değer katacak bir projeyi daha Giresun’a kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek: “Sayın Cumhurbaşkanımızın startını verdiği Millet Bahçesi projesini şehrimizde de uyguluyoruz. Seçim öncesi vaat ettiğimiz bu projenin uzun zamandır takibini yapıyoruz ve yapım sözleşmesi de imzalandı. Yediden yetmişe halkımızın tüm kesimine hitap edecek olan Millet Bahçemizde vatandaşlarımız doğayla baş başa hoşça vakit geçirebilecek. Vadettiğimiz projelerden birisini daha hayata geçirecek olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bu sözleri seçim için değil, Giresun halkı hizmetlerin en güzeline layık olduğu için vermiştik” dedi.

Diğer yandan, yıkım için anlaşılan bir başka firma tarafından stadın tribünlerinin yıkımı ve moloz kaldırma işlemleri tamamlanarak, alan projenin başlaması için uygun hale getirildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...