Giresun Sanat

İZLER’DEN SEVGİLERLE…

İZLER’DEN SEVGİLERLE…
13 kez
24 Eylül 2021 - 21:28
İzler Dergisi abonelerimizden sevgili Fatma Naime Bekdemir ablamızla bir araya geldik bugün. Derneğimizdeki boya-badana işlemleri nedeniyle Millet Bahçesi’nde içtik çaylarımızı.
Ablamız, Hollanda’da yaşar, sık sık Giresun’a gelir. Eksik olmasın, bir saatini hepinize vekaleten bana ayırdı.
****
Fatma Abla, ulu ozan Bahtiyar Dayımoğlu’nun yeğenidir. Sohbetimizde Bahtiyar Amca’yı bol bol yad ettik haliyle. Dedi ki;
-”Son görüşmemizde ellerimi hiç bırakmadı. Hastaydı, yatıyordu. Öleceğini hissetmiş gibiydi”… (ikimizin de gözleri doldu)
Ben de, kendimce bu büyük ozanın yaşamıma kattıklarını, lütfedip, benim gibi bir garibanı onore ettiği birkaç olayı sıraladım.
****
Sonra ablamız, Hollanda’yı anlattı biraz. Sosyal devletin nasıl olduğunu ağzım açık dinledim.
Biz kendimizi kandırıyoruz galiba. Dünyada, Afrika kabileleri dahil, bizi ”kıskanacak” hiçbir ülke olmadığını anladım, dinledikçe.
Ve;
-”Yapacak bir şey yok ablacım, tek bir insan, yani o ulu Önder, kısacık yaşamında anca bu kadarını yapabilmiş” diye ekledim…
İkimiz de her şeye karşın, sonsuz bir umut taşıdığımızı vurguladık. Cumhuriyet’imizin temellerinin çok sağlam olduğunu, kimsenin yıkamayacağını konuştuk.
****
Ablamıza, yurt dışı abonelerimize dergi gönderiminde PTT ile çalıştığımızı anlattım.
(İlkin yurt içinde de PTT ile başlamıştık, aynı cadde üzerinde olduğu Giresun içi abonelerimize bile bizi rezil ettiler)
Yurt dışına giden hiçbir derginin kaybolmadığını, çünkü Avrupa’daki dağıtım ağının bir ”iş namusu” taşıdığını söyledim.
Örneğin bizde, ilgili memur ”fındık izninde” diye, dergilerimizin dağıtılamadığını, üstelik hepten kaybolduğunu açıkladım. Bu nedenle 2. sayımızdan itibaren (yurt içi gönderimleri için) Aras Kargo’yla sözleşme imzaladığımızı anımsattım.
Ağlanacak hallarımıza güldük kısacası. Hollanda’da böyle bir şeyin söz asla konusu olamayacağını söyledi ablamız. Bugüne değin yayımlanmış 14 dergimizin de eline ulaştığını belirtti.
-”Onbeşinci de hazır ablam” dedim. Ekim’in ilk haftası piyasaya sunarız, diye de ekledim.
****
Sevgili abonelerimizle,
Perakende noktalarımızla,
Bankadaki sağlam mevduatımızla,
Kurumsallaşma yolunda koşar adım ilerleyen yapımızla dimdik ayaktayız.
Tek bir tuğla yerinden oynamadan yürüyoruz.
Hiç kuşkunuz olmasın!
Sevgi ile, saygı ile.
Gürsel EKMEKÇİ
CAN AKENGİN BİLGİ YURDU DERNEĞİ BAŞKANI
Bir 2 kişi, oturan insanlar ve açık hava görseli olabilir
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...