Giresun Sanat

GİRESUN ARAŞTIRMALARI

GİRESUN ARAŞTIRMALARI
12 kez
25 Eylül 2021 - 15:44

BİR YAZAR/BİR KİTAP:
MEVLUT KAYA VE …
“Belgelerle ve Derlemelerle”
GİRESUN ARAŞTIRMALARI
Özellikle Karadeniz tarihi konusunda yaşayan tarihçiler arasında aklıma önce, kırk yıllık arkadaşım, daha da ötesi, kardeşim Ayhan Yüksel, ondan sonra da yirmi yıllık dostum Mevlut Kaya hocamız gelir.
Giresun Üniversitesi Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi olan Mevlut Hocamız da, Ayhan kardeşimiz gibi üretmeye devam ediyor.
Bugüne kadar 10 adet kitaba imzasını atmış olan Mevlut Kaya’nın son eserinin adı; “Belgelerle ve Derlemelerle”
GİRESUN ARAŞTIRMALARI.
Sponsorluğunu Görele Belediyesi ile Yeniay Muhasebe’nin üstlendiği Arı Sanat Yayınevi’nden çıkma 384 sayfalık oldukça hacimli kitabında hocamız, daha önce mahalli basında çıkan belgelere ve gözlemlerine dayanan yöre tarih ve kültürüyle ilgili makalelerini toplamış.
Kitabın arkasındaki tanıtım yazısı şöyle:
“Çağlar boyunca pek çok topluluğa yurtluk etmiş olan Giresun yöresi ç eşitli kültürlerden beslenerek bugüne köklü bir tarihsel birikimle ulaşmıştır. Bu birikimin farkına varılması, keşfedilmesi için yörede eski çağlarda yaşamış toplulukların yaşamına dair somut izler sürülmeli ve yörenin coğrafi özellikleri, adlandırmaları, dil-ağız özellikleri, türküleri, giyim-kuşam kültürü, zamanı kullanma biçimleri, yöre ekonomisinin değişim-dönüşüm evreleri hakkında sözlü, yazılı kaynaklara ulaşmak; elde edilen tüm bulguları değerlendirmek gerekir. Bu bakış açısıyla yolda çıkan yazar, elinizdeki eserde Osmanlı Devleti’nin son yıllarından Cumhuriyet dönemine uzunca bir süreci, sahadan derlediği bilgilerle, arşiv belgeleri ve ele aldığı konularla ilgili yazılı kaynaklar ışığında Giresun yöresine dair çeşitli konularda notlar aktarıyor…”
Bu yazılanlara bizim fazla bir ilavede bulunmamıza gerek yok.
Başta tüm hemşehrilerim olmak üzere okumayı seven herkese bu nadide eseri mutlaka okumalarını tavsiye ederim.
Mevlut Hocamızı bir kez daha yürekten kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...