Giresun Sanat

CUMHURİYET

CUMHURİYET
10 kez
29 Ekim 2021 - 11:13
(küçük kızım yağmur bebekken yazmışım bunu.. 29 ekim 2013.. kaç sene geçmiş.. ne farkeder.. satır satır, aynen geçerlidir)
(o bandolar da geri gelecektir elbet bi gün)
CUMHURİYET
daha düne değin, bana; ”kim bu herif ulan, her dakka bizim eve geliyo, tööbe tööbe” der gibi bakan minik bebeğim yağmur, bi süredir anlamlı bakar oldu gözlerime..
tanıyo, anlıyo, ne cilveler yapıyo.. ”beni al şu beşikten de gezdir yahu” falan diyo gibi gözleri..
aldım, bayram izlemeye götürdüm bugün..
şu garip gardeşinizi tanıyonuz; gucağımda yağmur, gazi caddesi’nden okul bandoları geçiyo, okulların birinde büyük gızım çiğse trampet çalıyo, okulların bi diğeri benim cumhuriyet ilkokulum..
hallarımı anla gızannem..
****
tam da bi köşe başında bekliyordum..
iki tane gocaman amca raslaştı.. bastonlu, kasketli, 80 yaş civarı, kahverengi tonlarında ceketli.. zor yürüyen cinsten.. gurban olayım, belli ki köy kökenli olanlardan.. milletin efendilerinden..
selamun aleyküm’leştiler.. içinde ne kadar Allah’lı, inşallahlı, maşallahlı sözcük varsa kullanarak dertleştiler.. hayırlardan, nurlardan, besmelelerden geçilmez oldu ortalık.. ne diyim, dişlerimi sıkıp saygı duymaya çabaladım herhal..
vedalaşmak üzereyken;
-”hadi gardeşim, hem bayramın da kutlu olsun” diyerek, sarılıp gucaklaştılar..
gidip ben de katılmamak üçün bu kucaklaşmaya gendimi zor duttum..
-”amcacım sizi tebrik ederim, vallahi billahi Allah tuttuğunuzu altın etsin, bayram kutlamanıza kulak misafiri oldum, çok sevindim, sağolun-varolun” diye kem küm edebildim bitek..
-”herşeyin başı cumhuriyet” dedi ol mübarek amcam, başını bana döndürüp..
leblebi goydum tasa gızannem..
****
bu sokakların yazarıyım ben..
çayocaklarının, birahanelerin, tribünlerin, yayladaki camışların, mendireklerin, limandaki karabatakların, gocamanların, garılar pazarının, dolmuşların..
konaklarda aşçılarla-uşaklarla büyümüş bi ana-babanın çocuğu olmama, gendim de il protokol masalarında büyümüşlüğüme karşın, hiç de takılıp kalmadım oralara..
hep sokağı yazdım..
o yüzden.. işte o yüzden..
bişey diyosam doğrudur.. boş laf diğildir.. bu karanlık günler bitecek.. tayyipler fetullahlar geldikleri gibi gidecekler.. birbirlerine düşecekler..
göreceksiniz..
bakmayın 15 milyon sütü bozuk insan var memlekette.. bi o kadar da hayali seçmen var..
akp dedikleri budur..
****
ben bugün cadde’de yalnızca iki gocaman diğil.. Mustafa Kemal’in neden yıkılamayacağını da gördüm..
bütün korkuları, bütün dayılanmaları, bütün afra tafraları işte bu yüzdendir bu pezevenklerin..
dik durun korkmayın, öyle pompalandığı gibi güçlü müçlü de diğiller asla.. dik durun moralinizi bozmayın, yenilmeyeceğiz bu şerefsizlere.. kürtçüsü, şeriatçısı, hırsızı, işbirlikçi haini, yetmez ama evetçi şarlatanı, hepsi içi boş birer çuvaldır..
aslolan kuvva-i milliye’dir..
Mustafa Kemal’in Askerleriyiz!!!
cumhuriyet bayramı kutlu olsun..
oynayı gel gızannem..
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...