Giresun Sanat

İstanbul’da Giresun Esintisi Başladı

İstanbul’da Giresun Esintisi Başladı
34 kez
19 Kasım 2021 - 9:41

Vali Enver Ünlü, Giresun Valiliğinin himayelerinde, Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu’nun (Giresun Federasyonu) organizasyonuyla, İstanbul Yenikapı miting alanında  düzenlenen “14. Giresun Tanıtım Günleri” etkinliğinin resmi açılış programına katıldı.

18 Kasım’da başlayan 14. Giresun Günleri’nin resmi açılışı 19 Kasım Cuma günü; Vali Enver Ünlü, önceki dönem Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Genel Başkanvekili Sn. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 65. Hükûmet Başbakan Yardımcısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn. Nurettin Canikli, Giresun Milletvekilleri Kadir Aydın, Sabri Öztürk, Necati Tığlı, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş, protokol üyeleri, davetliler ve hemşehrilerimizin katılımıyla Yenikapı Etkinlik Alanında gerçekleştirildi.

Ziyaretçilerine, nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış; tarih, doğa, kültür, lezzet, spor ve turizm şehri Giresun’umuzu tanıtmak ve hemşehrilerimizin memleket hasretini gidermek için düzenlenen ve Giresun esintilerinin yer aldığı etkinliğe ilgi oldukça yoğundu.

Yeşil ve mavinin gün boyunca birbirini kucakladığı, her köşesi ayrı güzelliklerle dolu Giresun’un tanıtımı için bu tür etkinliklerin oldukça önemli olduğunu belirten Vali Enver Ünlü, yaptığı açılış konuşmasında; ‘‘Sizlerle bugün Giresun’umuzdan kilometrelerce uzakta bir nebze de olsa Giresun’u yaşamak, tanıtmak Giresun’un kültürel tarihi ve doğal zenginliklerini paylaşmak için bir araya geldik. 14. Giresun Tanıtım Günlerine Hepiniz hoş geldiniz.

Karadeniz gibi ufku geniş, kaleleri gibi başı dik, fındığın başkenti, kirazın anavatanı, tarih, doğa, kültür ve lezzet şehri Giresun’umuz, asırlar içinde çeşitli kavimlere ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış, antik çağlarlardan modern zamanlara kadar üzerinde var olmuş tüm uygarlıkların izlerini taşımıştır. Bu sebeple; hem bulunduğu konumu, hem de ticari hayatın önemi sebebiyle hep bir cazibe merkezi olmuştur.

42 ve 47. Gönüllü alaylarımız Kurtuluş Savaşı mücadelesinde destan yazmışlardır. Yıl 1919 Türk Milleti için Kurtuluş mücadelesi başlamıştı. Giresun’un gönüllü 42 ve 47. alaylarının kahraman uşakları, kendi evlerinde kullandıkları kamaları, tüfekleri ve aba-zıpkalarıyla, Giresun Kültürü’nü kuşanarak Mangal Dağında, bu büyük mücadelede vatanın kurtuluşu için canlarını ortaya koymuşlardı. Giresun Gönüllü Alaylarını yöresel kıyafetleriyle savaş meydanında gören Yunan askerleri, bizim uşakları Türk Ordusu’nun özel birlikleri sanmışlardı. Onların verdiği şanlı mücadeleyi, bugün ve her daim yaşatmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.

‘Coğrafya Kaderdir’ diyor İbn-i Haldun. Giresun, gerek güzel coğrafyası, gerek tarihi ile ülkemizin ve bölgemizin en önemli şehirlerinden biridir. Şehrimiz; Gedikkaya’mızın hayranlıkla izlediği kalesiyle, 4 Bin yıllık geçmişiyle Herkül’ün Altın Postu aramak için geldiği Giresun Adası’yla, tamzara dokumasıyla, fındığıyla, kirazıyla, gezerken sizi geçmişe götüren Zeytinlik semtindeki konaklarıyla, ‘Gidemediğin Yer Senin Değildir’ diyerek yaptırdığı, dönemin Valisi Halil Rıfat Paşanın kendi adını taşıyan Tüneliyle, Behramşah Camisiyle, Tarihimizin adeta ikinci Çanakkale’si sayılan Harşit Savunmasıyla, kısacası dağı ve taşıyla kadim bir kültürü yansıtmaya devam etmektedir.

Yeşilin ve mavinin birbirini kucakladığı, her köşesi ayrı güzelliklerle dolu bir şehirdir Giresun. Her renk tonunu görebileceğiniz yaylalarıyla, plajlarıyla, tarihi zenginliğiyle, doğa harikası Kuzalan Şelalesi ve Mavi Gölüyle, Göksu travertenleriyle, tabiat parklarıyla, türkülere konu olan konaklarıyla, muhteşem lezzetleri barındıran mutfağıyla, misafirperverliğiyle, birçok güzelliği aynı anda misafirlerine sunabilen eşsiz şehirlerden biridir.

Giresun’umuz huzur ve güven veren insanıyla ülkemizin ve dünyanın her yerinden öğrencilerimize de ev sahipliği yapmanın gururunu taşımaktadır. Temelleri 1960’lara dayanan köklü eğitim kurumları ve her geçen gün büyüyen üniversitesi ile aynı zamanda bir eğitim ve kültür şehridir. Geçmişten günümüze Giresun halkı eğitime hep değer vermiştir.

Şimdi müsaadenizle en önemli marka değerimiz olan fındıktan bahsetmek istiyorum. Öncelikle fındık bizim memleketimizde sadece vitamin değeri yüksek, kaliteli bir yemiş değildir. Umuttur, birliktir, emektir, kardeşliktir, güçtür, ocaktır fındık. Evleneceklere düğündür fındık; borçluların, dara düşenin, hastası olanın kurtarıcısıdır. Binlerce yıllık atadan, deden gelen değerlerin yeni nesile aktarılmasıdır. Giresun’da fındığın gözünü gözlemek, aylarca takip etmek, emek vermek başlı başına bir iştir aslında. Bizim dünyamız olan Giresun fındığımızı ülkemizde ve dünyada hak ettiği değere taşımak, tanıtımını yapmak, daha geniş pazar ağları oluşturmak için çaba göstermeye devam ediyoruz.

İlimizin marka değerlerinden birisi olan, gururumuz, yeşil-beyaz sevdamız, Süper Lig’in Çotanakları, 44 yıldır beklediğimiz özlemle Giresunlulara büyük bir mutluluk yaşatmışlardı. Bu başarıda en büyük desteği veren, siz kıymetli Giresunlu hemşerilerime müteşekkirim. Hem taraftarlarımızı, hem Giresunspor’umuzun yöneticilerini, teknik heyetini, futbolcularımızı ve bizden desteklerini esirgemeyen iş adamlarımızı tekrar gönülden kutluyorum. Şehrimizin kimliğini tanıtmak ve yaşatmak için, dünyanın dört bir yanında yaşayan ve bugün de burada bizlerle tek yürek olan değerli hemşerilerimize, Hem Giresunspor’umuz hem de Giresun’un gelişmesi ve tanıtılması adına verdikleri destekleri için teşekkür ediyor ve desteklerin devamını da bekliyoruz.

Bugün burada, gurbette olan hemşerilerimizle bu hasreti gidermenin bahtiyarlığı içindeyiz. Sılayı Gurbete getirerek, bu vuslatın gerçekleşmesinde emeği geçen Giresun Federasyonuna ve özellikle de özlemlerle hayallerin buluşması için bu kavuşmaya gelen tüm hemşerilerime teşekkür ediyor, 14. Giresun Günlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ ifadeleri kullandı.

Vali Ünlü, konuşmasının ardından ziyaretçilerle bir araya gelerek hatıra fotoğrafları çektirdi.

Program; Protokol konuşmalarının ardından plaket takdiminde bulunulması ve coğrafyamızın, tarihimizin, kültürümüzün birer yansıması olan kurumsal ve yöresel stantların gezilmesi ile devam etti.

Giresun Valiliği’nin himayelerinde, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile Giresun Belediyesinin katkılarıyla, Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu’nun (Giresun Federasyonu) organizasyonunda bu yıl 14’üncüsü düzenlenen “Giresun Tanıtım Günleri” 18-21 Kasım 2021 tarihlerinde Yenikapı’da düzenleniyor.

Bu sene;  “Giresun İstanbul’da, Şimdi Giresun Zamanı,  Düşünsene Giresunlu Değilsin” sloganlarıyla ana teması “müzik” olan 14. Giresun Günleri; kültürel etkinlikleri, kurumsal ve yöresel stantları, yerel lezzetleri, halk oyunları ve konserleriyle 21 Kasım Pazar günü saat 20.30’a kadar misafirlerini ağırlayacak.

PROGRAM AKIŞI

18 Kasım 2021

Orkestra:

Ramazan Yanık (Kemençe), Aydın Afşar (Bağlama), Ramazan Kaya (Klavye)

Sunucular:

11.00-21.00 Mehmet Günaydın

Program Akışı:

11.00 Festival Başlangıcı

12.00 Giresun Enstrümanları

13.00 Kemençe Belgeseli

14.00 Fatih Usta Konseri

15.30 Davul Zurna Saati

17.00 Yavuz Gökçe Konseri

18.30 Mustafa Çınar Konseri

19.30 Ümit Yılmaz Konseri

21.00 Kapanış

19 Kasım 2021

Orkestra:

Ramazan Yanık (Kemençe), Aydın Afşar (Bağlama), Ramazan Kaya (Klavye)

Sunucular:

11.00-15.30 Mehmet Günaydın

16.15-21.00 Musa Ada – Feyza Çiğdem Tahmaz

Program Akışı:

11.00 Kemençe Belgeseli

12.00 Hüseyin Çınar Konseri

13.30 Emrah Kayacı Konseri

14.30 Bahtiyar Şenol Konseri

15.30 Ceren Ece Öksüz Konseri

16.15 Resmi Açılış Etkinlikleri

17.00 Protokol Konuşmaları

19.00 Plaket Takdimleri

19.30 Ayşe Karaçam Konseri

21.00 Kapanış

20 Kasım 2021

Orkestra:

Ramazan Yanık (Kemençe), Aydın Afşar (Bağlama), Ramazan Kaya (Klavye)

Sunucular:

11.00-13.00 Mehmet Günaydın

14.00-15.30 Musa Ada

17.00-22.00 Aytaç Öksüz

Program Akışı:

11.00 Zeynel Patanoğlu Konseri

12.00 Görele Yaşlılar Horon Grubu

12.30 Yöresel Çocuk Oyunları

13.00 Salim Işıklı Konseri

14.00 Giresun Otçu Göçü Etkinliği

14.30 Emre Sarıcı – Ali Tetik Konseri

15.30 Katip Şadi Kemençe Yarışması

17.00 Şeyda Karadeniz Konseri

17.45 Mehmet Ay Konseri

18.30 Murat Aslan Konseri

19.15 Ali Gedik Konseri

20.00 Baransel Konseri

20.45 Nurettin Bay Konseri

22.00 Kapanış

21 Kasım 2021

Orkestra:

Ramazan Yanık (Kemençe), Aydın Afşar (Bağlama), Ramazan Kaya (Klavye)

Sunucular:

11.00-14.00 Mehmet Günaydın

14.45-20.30 Cemal Akkaya

Program Akışı:

11.00 Fatih Usta Konseri

11.45 Savaş Yıldız (Uçan Kemençeci) Konseri

12.30 Ali Cındık – Mehmet Keçeci (Davul Zurna)

13.15 Celal Ekinci Konseri

14.00 Özgür Karaduman Konseri

14.45 Onur Aydın Konseri

15.30 Emre Külcü Konseri

16.15 Yasin Yeşil Konseri

17.00 Kara Davut Konseri

17.45 Ömercan Konseri

19.00 Veda ve Kapanış Programı

19.30 Özkan Karadeniz Konseri

20.30 Kapanış

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...