Giresun Sanat

İZLER Dergisinin Değerli Okurları,

İZLER Dergisinin Değerli Okurları,
67 kez
28 Kasım 2021 - 7:27
Aralık ayı sayımızın grafikere gönderim aşaması tamamlandı. Önümüzdeki günlerde, tasarımcı kızlarımızın yapacağı sayfa düzenlemesiyle dergimiz, Yaşar Çakır Üstadımızın onayına sunulacak, o güzel insandan son bir kez bana gelecek ve nihayetinde Basımevi’ne ulaşacaktır.
6 Aralık P.tesi günü raflarda olmayı hedefliyoruz.
Hayırlısı.
****
Kapağı Oğuz Atay’a ayırdık. Çoğunda olduğu gibi, bu sayımızda da kapak konusu ve fotoğrafını sevgili dostum, Fotoğraf Bölüm Başkanımız Ömer Ermiş’le belirledik.
İç sayfalarda kıymetli yazarımız Yaşar Akalın ve kendini yarı Giresunlu duyumsayan Seçkin Bilgen Gültan, Oğuz Atay’ı yazdılar. Okumanızı salık veririm. Çünkü rahmetli Oğuz Atay, sosyal medyada ayağa düşürülen ”Olric” muhabbetiyle yad edilecek bir edebiyatçı değildir. Bunları yapanların, ne Atay ne de Olric hakkında en ufak bir bilgileri olduğunu sanıyorum.
****
Oğuz Çalışkan kardeşimiz yine güzel ötesi bir resim çalışması gönderdi ve iç kapaktaki yerini aldı. Nermin Özkaya Teyzemiz, Giresun yemeklerini tanıttığı sayfasında, mutfağa ve Türkçemize olan hünerlerini konuşturdu yine.
Arka kapakta bu ayda da Derya Sayın karikatürü var.
****
Dr. Ruşen Topallı, H. Gazi Menteşeoğlu, Necla Hisarkaya, Orhan Sarımehmetoğlu, Mevlüt Kaya, Aziz Ergun, Ali Tirali, Süleyman Livanalioğlu, Halil Düdükçü bizimleler.
Şiirleriyle Osman Canik, Gökhan Akçiçek, Enver Tuna Ormancı, Bulmaca sayfasıyla Necdet Ayaz,
Konukluğuyla onur duyduğumuz Hilmi Taşkın, ulusal basından Taner Ay, Aralık sayımıza da katkı verdiler.
(Üstelik, Osman Tanburacı, İhsan Hakyemez, Ahmet Zeki Pamuk, Feyza Aliustaoğlu, Ertuğrul Yalçın gibi üst düzey kalem erbabı bu sayımızda yedekler kulübesinde kaldılar)
****
Defalarca yanıtladığım halde, hala ısrarla yapılan bir yergiye de son bir dokunmak istiyorum.
Bakınız;
İZLER’in ”rahmetliler” kadrosu, ben sağ olduğum sürece dergimizdeki yerlerini alacaklardır. Açık açık hem sorayım hem de söyleyeyim;
-”Can Akengin, Bahtiyar Dayımoğlu, Ahmet Kaçar, Can Yücel, Naim Tirali, Fethi Naci, Fikret Topallı, Ara Güler gibi isimleri çıkarıp da kimi koyayım dergimize Giresun’dan. Var mı böyle bir kalem? Dergimizi amatörleştirmemi beklemesin kimse benden”.
Ve Ruhi Su rahmetli? O’nun gibi müzik yazarı mı var memlekette?
Ve Sunay Akın? Canım ağabeyim. Var mı o kalibrede biri yurdumuzda? O’nu kıskanmaktan ne zaman vazgeçecek, şu ulusun yarı aydınları?
Her seçimimle bir mesaj vermek istediğim ne zaman anlaşılacak?
****
Vay efendim, Gürsel adam bulamazmış da dergide eskilere yer verirmiş.
Gülersem ayıp olur mu bu boş lafa?
****
Hepinize güzel bir hafta sonu dilerim.
Sevgi ile saygı ile
Gürsel EKMEKÇİ
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...