Giresun Belediyesi tarafından hayata geçirilen dört proje için toplu açılış töreni düzenlendi.
Bulancak Durağı mevkiinde yapılan törenle birlikte; Bulancak Durağı şehir girişi ve çevre düzenleme projesi, Alparslan Caddesi cephe giydirme ve sokak sağlıklaştırma projesi, yöresel ürünler pazarı projesi ve yeni hizmet binasını kapsayan toplu açılış töreni oldukça coşkulu geçti.
Törene Vali Enver Ünlü, AK Parti Milletvekili Cemal Öztürk, AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Yılmaz Can, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin, Belediye Başkan Vekilleri Hasan Yılmaz ve Salih Özdemir, Giresun Belediye Başkan Yardımcıları Şerafettin Vurgun, Osman Öden ve Abdurrahman Demirel, Belediye Birim Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, STK Başkanları siyasiler ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, daha önce hayata geçirdikleri 4 proje için toplu açılış töreni düzenlediklerini belirterek: “Göreve geldiğimiz günden bu yana Giresun için şehrimizin gelişip güzelleşmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bulancak Durağı bölgemizde de 4 projemizi halkımızın hizmetine sunduk ve şehrimizin girişini en güzel şekilde projelendirerek değer kattık” dedi.
Millet Bahçesi, Su ürünleri projesi, Pazar Caddesi ve Plajlar bölgesi başta olmak üzere birçok projenin yapımının devam ettiğini bildiren Başkan Şenlikoğlu: “Bu projeleri anlatmaya çalışsak 1,5 saatimizi alır. Hepsi istediğimiz şekilde devam ediyor. Tamamlandığında yine bu şekilde açılış törenleri düzenleyeceğiz. Geri kalan görev süremizde artık açılış törenlerimiz art arda gelecek” şeklinde konuştu.
Törende AK Parti Milletvekili Cemal Öztürk ve Vali Enver Ünlü de konuşma yaptı.
Daha sonra ise toplu açılış töreni için kurdele kesimi yapılarak tören sona erdi.
Açılışı yapılan projeler ve içeriği şu şekilde:
BULANCAK DURAĞI ŞEHİR GİRİŞİ VE ÇEVRE DÜZENLEME
Maliyet: Üstyapı altyapı ve aydınlatma: 2.000.000 TL, kamulaştırma bedeli: 4.750.000 TL Toplam: 6.750.000 TL
8500 metrekare toplam alanda çalışma yapıldı. Şehrin girişi ve çıkışı düzenlenerek daha hızlı trafik akışı sağlandı. Fındığın Başkenti Giresun totemi yerleştirildi. Araç geçiş yolu 12 metre daha genişleyecek ve 55 araç aynı anda sahil yoluna çıkış yapabiliyor. Balıkçı pazarı son haliyle daha modern ve görsellik açıdan güzel bir hal aldı. Kamulaştırılmalar yapıldı ve baraka tipi yapılar yıkıldı. Granit ve begonit küptaş uygulaması yapıldı. Peyzaj şehre değer katarak düzenlendi.
Bu alana Selçuklu yıldızı desenli, 3.24 metre kare taban alanı ve 7 metre yükseklik ölçülerine sahip modern bir saat kulesi de konuldu.
DIŞ CEPHE GİYDİRME VE SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA
Maliyet: İller bankası: 3.500.000 TL, Belediye: 1.000.000 TL, Toplam: 4.500.000 TL
Belediye ile İller Bankası ortak finansmanı ile gerçekleşen projeyle birlikte görüntü kirliliği bertaraf edildi. Şehirde özgün mimarinin ön planda olduğu estetik, modern bir panoramik görünüm kazandırılmasını amaçlandı. Binaların dış cepheleri sosyal dokuya uygun boyalarla restore edilirken, tenteler ve tabelalarda tek tip hale getirildi.
Görsel iyileştirme yapmak ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırarak kentin imajına katkı sağlandı. Estetik bir kimlik oluşturularak, geleneksel mimariyle uyumlu cephe bütünlüğü ve kent turizminin geliştirilmesi sağlandı.
Alparslan Caddesi’ndeki iş yerlerine standart getirilerek, kaliteli hizmetin sunulduğu konforlu mekanlar oluşturuldu. Projeyle birlikte 22 binada yaklaşık 3500m² cephe iyileştirilmesi yapıldı.
YENİ HİZMET BİNASI
Maliyet: 10 milyon TL.
Yeni binanın hizmete girmesiyle, dağınık halde bulunan ve belediyeye kira problemleri ile de yük olan birimler tek çatı altında toplandı. Böylece, vatandaşlar işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde yapabilecek olup, ilgili birimlere daha rahat ulaşabilecek.
20 Adet müdürlük tek çatı altında toplandı. Meclis ve makam odaları da kısa sürede yeni binaya taşınacak. Debboy mevki, eski kadınlar pazarı, İmar Müdürlüğü ve ana bina olmak üzere toplam 4 binadaki müdürlük bir binada toplanarak, birimlerin kendi arasındaki iletişimleri hızlandırılıp zaman kaybı önlendi.
BULANCAK DURAĞI YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI
Maliyet: 550.000 TL.
DOKA tarafından da desteklenen ve kadınlarımızın daha rahat ve daha güvenli bir şekilde satış yapabilmeleri için 17,5 – 3,5 metre ebatlarında projelendirilen yöresel ürün pazarı modern bir mimari ile inşa edildi.
Yoksul kişilere istihdam imkanı sunmak, daha konforlu, güvenli ve hijyen kurallarına uygun olarak yöresel ürünlerin tüketiciye daha kolay ulaşmasını sağlamak için yöresel ürün pazar projelerine Teyyaredüzü mahallesinde devam edilecek. Daha önce Çınarlar mahallesinde ki yöresel ürün projesi de hayata geçmişti.