Giresun Sanat

Vali Ünlü, Giresun Adasında incelemelerde Bulundu

Vali Ünlü, Giresun Adasında incelemelerde Bulundu
32 kez
13 Aralık 2021 - 17:03

Vali Enver Ünlü, 13 Aralık Pazartesi günü, uzun bir aradan sonra arkeolojik kazı çalışmalarına yeniden başlanılan Giresun Adası’nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Doğu Karadeniz bölgesinin yaşanabilen tek adası olma özelliğine sahip, eşsiz bitki örtüsüyle efsaneler konu olmuş önemli bir kültür varlığı olan Giresun Adası’nda arkeolojik kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Ünlü, kazıların uzun bir süre daha devam edeceğini, çıkan tarihi eserlerin de yapılacak yürüyüş rotasında sergileneceğini belirtti.

Vali Ünlü, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada “Bugün burada gördüğünüz üzere bir temizlik çalışması başlattık. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve İl Özel İdaremizden aktarılan kaynaklarla kazı çalışmalarını başlattık. Burada şapeller, mezarlıklar var, çok büyük su sarnıçları var. Bu eserlerimizi burada sergileyip, buraya gelen turistlerimiz için adayı iyi bir turizm destinasyonu yapmak için burada önemli çalışmalar yapıyoruz. Şehrimizin en kısa sürede, Karadeniz rotasındaki önemli bir kültür durağı olması için önümüzdeki yıllarda da bu çalışmalar devam edecek” dedi.

İncelemeler sırasında: Giresun Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gazanfer İltar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Gürgenci, Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Erdem Kılavuz da hazır bulundu.

 

Bizans Kulesi kazısında bulunan ve zamanın Giresun yöneticisinin eşi Maria Hanım tarafından yaptırılan kitabe, kadim geçmişe ışık tutacak. Devam edecek kazı çalışmalarımızla birlikte

destekleriyle restorasyon faaliyetlerine de başlıyoruz.

Resim

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...