Giresun Sanat

JEORADAR SİSTEMİ 2021 YILINDA HEDEFE ULAŞTI 

JEORADAR SİSTEMİ 2021 YILINDA HEDEFE ULAŞTI 
14 kez
24 Aralık 2021 - 12:13

Giresun Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu jeoradar sistemiyle birlikte yer altının röntgeni çekiliyor.

Yapılan çalışmayla birlikte yer altında bulunan hatların tespiti yapılıyor.

Bu kapsamda, 2021 yılında jeoradar sistemiyle;

Organize Sanayi Bölgesi dâhil toplam 192.358 metrekare alan sayısallaştırıldı.

80 kez su kanal ekipleri ile hat tespit çalışması yapıldı. 1 Bulancak, 1 Keşap, 2 Görele, 5 Dereli olmak üzere 9 kez ilçelerde ve 1 kez Çavuşlu Beldesi’nde hat tespit çalışması gerçekleştirildi. 33,851 metre içme suyu borusu ölçümü, 6.079 metre telekom hattı ölçümü, 4.214 metre doğalgaz borusu ölçümü, 11.644 metre kanal borusu ölçümü, 15.475 metre elektrik hattı ölçümü yapıldı.

Su, kanal, telekom, doğalgaz ve elektrik hatlarında toplamda 66,082 metre hat sayısallaştırması yapılarak veriler bilgisayar ortamında haritalandırıldı.

KOLAYLIK SAĞLIYOR

Jeoradar uygulaması ile yer altında bulunan belediyeye ait kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu hatları ile diğer kurumların hatlarının (elektrik, doğalgaz, telekom) tespiti yapılırken, kayıp rögar ve kayıp vanalara da ulaşılıyor. Uygulamayla birlikte tüm hatların konumları, çapları, cinsi ve uzunlukları belirlenerek, şehrin mevcut altyapısı artık daha kontrollü hale geliyor. Boruların güzergâhı noktasal olarak tespit edilirken, yapılacak bir çalışmaya büyük kolaylık getiriyor. Yanlış noktayı kazma riski ortadan kalkıyor ve yer altındaki hatların konumu sistemden görüleceği için, yapılacak bir çalışmanın daha sağlıklı ve daha güvenli yürütülebilmesinin önü açılıyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...