Giresun Sanat

GGD Başkanı Bekir Bayram’dan 10 Ocak mesajı

GGD Başkanı Bekir Bayram’dan 10 Ocak mesajı
15 kez
09 Ocak 2022 - 19:14
“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Giresun Gazeteciler Derneği (GGD) Başkanı Bekir Bayram, gazeteciliğin evrensel standartlara kavuşturulması için basın özgürlüğünün birinci derecede önem taşıdığını belirtti.
Basının, ekonomik, kültürel, sosyal değerlerin korunmasında ve geliştirilmesinde önemli bir görev yüklendiğini ifade eden Bayram, “Basın aydınlatıcı, iyi ve doğruyu gösterici, fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusu olan bir güçtür. 10 Ocak 1961’de gazetecilerin, haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla başlattıkları mücadelenin 61. yılındayız. 10 Ocak basın çalışanları için önemli bir gündür. Halk ile yönetim arasında bir köprü vazifesi gören, zor dönemde de önemli işlevler yüklenen Türk basını özellikle son yıllarda büyük bir gelişme göstermiş, çağa ayak uydurma gayreti içine girmiştir. Basın kuruluşları, ülkemizde siyasi, ekonomik ve kültürel değerlerin korunmasında ve geliştirilmesinde çok önemli misyonları olan kurumlardır. Basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler, toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak halkın doğru haber alma özgürlüğü yolunda hizmet etmek gibi büyük bir görevi üstlenmiş durumdadır” dedi.
Bayram şöyle devam etti: “Güçlü demokrasi, basın özgürlüğünden geçer. Demokrasinin sağlıklı işlemesi ve demokratik kültürün, toplumun tüm katmanlarında tam olarak yerleşmesi için özgür bir medya ortamı elzemdir. İletişim çağının yaşandığı ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla değiştiği günümüzde, gazetecilik mesleğini yapanların çalışma koşulları, bu değişime ayak uydurmada zorluk yaşamaktadır. “
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...