Giresun Sanat

Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan, Regaib Kandili

Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan, Regaib Kandili
11 kez
01 Şubat 2022 - 9:49
Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan, Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
Müftü Ramazan Topcan mesajında rahmet, bereket ve mağfiret mevsiminin manevi iklimine girildiğini hatırlattı.
Üç ayların Yüce Allah’ın Mü’min kullarına ikram ettiği bereketli, faziletli ve feyizli zaman dilimleri olduğunu ifade eden Müftü Topcan, “Yüce Rabbimizin izni ve inayetiyle 2 Şubat Çarşamba günü üç ayların başlangıcı olan Mübarek Receb-i Şerif ayının ilk gününü, 3 Şubat Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece ise; Regaib Kandilini milletçe idrak edeceğiz. Bu vesile ile Rabbimize hamd, Âlemler Sultanı Efendimize salât ve selam olsun.
Bu mübarek ayları başından sonuna Hazret-i Peygamberimizin şu duası ile ihya etmeye çalışıp, nasibimizin arkasından koşalım; “Allah’ım! Bize Receb’i ve Şa’ban’ı mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” Amin.
Üç aylar olarak adlandırılan; Receb, Şaban ve Ramazan-ı Şerif ayları, Yüce Allah’ın biz Mü’min kullarına ikram ettiği bereketli, faziletli ve feyizli zaman dilimleridir.
Regaib Kandili ve üç aylar; kendimize geldiğimiz, imanın izzet ve şerefini fark ettiğimiz, ahlâkî güzelliğin tadına vardığımız, fakirin, yoksulun, yetimin, biçare ve kimsesizlerin yüzünün güldüğü mübarek günlerdir.
Regaib Kandili; rahmet, bereket ve mağfiret mevsiminin manevi iklimine girildiğini hatırlatır bizlere. Arzunuz, isteğiniz Rabbiniz olsun der bize. Bu mübarek aylar; arınmamıza, saf ve temizlenmemize vesile olmalıdır. Aramızda var olan yıllara sâri sırtımızda taşımak zorunda kaldığımız maddi ve manevi günahlardan, cürümlerden kurtuluşumuz olmalıdır. Dargınlıkların bertaraf edildiği, konu komşularla kucaklaşma zamanımız olmalıdır. Komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve aile bağları gibi toplumumuz için çok önemli olan birliktelik duygularımızın artmasına çabalamalıyız.” dedi.
“İLAHİ RAHMETTEN İSTİFADE EDİLMELİ.”
Üç ayların bereketinden istifade etmek için çaba gösterilmesi gerektiğini aktaran Topcan, şunları kaydetti:  Zaman darlığı ve işlerimizin yoğunluğunun arkasına sığınarak yerine getirmekte tembellik ettiğimiz ilahi ödevlerle buluşmamız olmalı. Kur’an-ı Kerim’le olan ilişkilerimizi yeniden gözden geçirdiğimiz, başımızı avuçlarımızın arasına alıp nefsanî muhasebe yaptığımız günlerimiz olmalıdır.
İmkânı ve sağlık bakımından engeli olmayan kardeşlerimizin bu günlerde Oruçlu olmalı, daha çok sadaka vererek gönüller kazanmak için bu manevi kazancı bol olan bu mevsimi fırsata çevirmelidir.
Üç aylar ve kandil nedeni ile İl Müftülüğümüz tarafından Hacı Miktat Camii başta olmak üzere camilerimizde icra edilecek programlara çoluk çocuk, büyük küçük, kadın erkek katılıp bu gece ilahi rahmetten istifade edilmeli. Okunacak Kur’an-ı Kerimler, sohbetler dinlenmeli, âminlere âminlerimiz karışmalıdır. Namazlar kılınmalı, tevbe istiğfarlarımız, Rabbimize sadakatimiz yenilenmelidir.
Gelin toplum olarak böylesine eşsiz ve mana yüklü bir zaman dilimini huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisine vesile yapalım. Fırsatları en iyi şekilde değerlendirelim.
Bu duygularla mübarek üç ayların ve Regaib Kandilinin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket, sağlık ve huzur getirmesini yüce Allah’tan diliyor, Giresunlu hemşerilerimizin Mübarek Regaib Kandillerini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.
Bir 1 kişi görseli olabilir
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...