Giresun Sanat

Şubat 2022 131.Sayı Çıktı

Şubat 2022 131.Sayı Çıktı
153 kez
09 Şubat 2022 - 7:00

 

 

  1. Şubat Sayımızdan Merhaba,

Tiyatro Gazetesi olarak yine yoğun haberlerin ve etkinlik programlarının yer aldığı yepyeni bir sayı ile karşınızdayız. Manşet haberimiz Yalçın Baykul’dan; ‘Büyük Göçün 60. Yılında Tiyatro Gazetesi’nden Berlin Çıkarması’

Kuğu Gölü Balesi müziği eşliğinde GRIPS’in sahnesinde boy gösteren Nazım Özgürsu Uslu, genç balet olarak büyük beğeni topladı ve salonu dolduran izleyicilerden yoğun alkış aldı. Bu güzel haberin ayrıntılarını 28 ve 29. Sayfalardan okuyabilirsiniz. İlk sayfa dan gördüğümüz diğer haberler ise şöyle;

Nurhan Uslu; ‘’Karşıyaka Belediye Tiyatrosu 25.Yılını Kutluyor’’ dedi. Sayfa 2’de.

Tamer Levent; ‘Tiyatro ve Biz’de yazdı; ‘‘Yaşanmış Hikayeler’’ Sayfa 3’te.

Seda Tansüker; ‘‘Filiz Çelik ile Oyunculuk, Oyuncu Koçluğu ve Menajerlik Üzerine’’ yazısıyla sayfa 9’da.

Serkan Fırtına; ‘‘Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (Ykked) Ve Hakikat Şeyh Bedrettin’’diyerek sayfa 6’da yer aldı.

Melike Birgölge; ‘‘Mustafa Kurt: Sahneye Çıkmadığım Zaman, Hiçbir Şey Yapamamış Gibi Hissediyorum!’’söyleşisiyle sayfa 14 ve 15’de.

Gökhan Yener; ‘‘Benim bir hikâyem var. Tiyatro bu hikâyenin içinde, kendi fikir ve derdimi anlatma sebebim oldu” diye seslendi Hakan Akyüz ile söyleşisi sayfa 10 ve 11’de.

Melek Kentmen; ‘‘Olcay Yusufoğlu ile…’’ Bu keyifli söyleşiyi sayfa 12’de okuyabilirsiniz.

Oğuz K. Oğuz: ‘‘Bana seni gerek seni!’’ yazısıyla sayfa 18’de yer alırken, Zeynep Kaymas ise; ‘‘Sahneye giren oyuncunun rüzgarı…’’ başlıklı Gencer Tatar söyleşisiyle sayfa 20’de.

Cansu Laçiner; ‘‘Berlin’de Bir Meddah’’ başlıklı yazısıyla sayfa 21’de okurlarıyla.

Yaşar Adıgüzel; ‘‘Tiyatro Gazetesi’nin Avrupa Yolculuğu’’ başlıklı yazısıyla sayfa 2’de, Zeynep Kaymas; ‘‘ Şerefine İnsanoğlu’’ yazısıyla, Cem Kenar ise; ‘‘Unesco Dünya Miras Şehri Safranbolu da Kent Tiyatrosu Kuruluyor’’ ile sayfa 3’te yer alırken, Burak Süme ise; ‘‘Serkan Aydın: Aldığım Ödülle Sahnede Ne Kadar Kalındığının Değil, Sahnede Ne Yapıldığının Farkındalığını Yaratmış Oldum!” söyleşisiyle sayfa 4’de yer aldı.

Yaşam Kaya; ‘‘Bir Delinin Güncesi: Şiddeti Yazmak Zor, Peki Oynaması Kolay mı?’’ yazısıyla, Betül Aşık; ‘‘İnsan egosuyla bir yolculuk ve işte Moby Dick’’ ile sayfa 5’te, Tuğba İlmaz; ‘‘Odesia ve Sirenler’’ ile sayfa 6’da, Halit Karaata; ‘‘Alan Alır…’’ ile sayfa 7’de, A.Kadir Bozkurt; ‘‘Hâki Giyen Adamlar’’ ile Güler Cengiz ise; ‘‘Mersin Tiyatro Derneği, yeni yönetimini seçti’’ ile sayfa 8’de, Müfit Semih Baylan; ‘‘Trabzon Şehir Tiyatrosu Cücenoğlu’nun “Tiyatrocular” oyunu ile Dünya Prömiyeri Yaptı!’’ ile sayfa 9’da okurlarını bekliyor olacak.

Bu arada Devlet Tiyatroları 9. Ankara Buluşması Klasikler Haftası 14-20 şubat arasında gerçekleşirken, birbirinden keyifli oyunlar tiyatro severleri bekleyecek.

Ulaş İnaç; ‘‘Tiyatrodan Sinemaya, Sinemadan Televizyona, Televizyondan İnternete ve Oradan Gene Tiyatroya’’ ile Deniz Alan ise; ‘‘Maalesef Görünen Aktörler’’ ile sayfa 25’te, Kımız Bozkır; ‘‘Timiyatro Ankara ve İstanbul’da…’’ başlıklı Omid Darvishi söyleşisi ve ‘‘Tiyatro Tiyatrocular ve Seyirci’’ yazısıyla sayfa 26’da, Büşra Elmaskaya; ‘‘Nasreddin Hoca Ve Çocuklar” Efelerli Çocuklarla Buluştu’’ ile, Betül Aşık ise; ‘‘ Bir Dehayı Anlamak İçin Güzel Bir Başlangıç:Bir Picasso’’ yazısıyla sayfa 27’de yer alırken, ‘‘Başarılı oyuncu Gamze Vardar’’ söyleşisi de aynı sayfa da okurlarını bekliyor.

Her ay olduğu gibi bir çok haber ve söyleşiye ev sahipliği yapan Tiyatro Gazetesi sektörden haberlerle de 131. Sayısında dopdolu.

Abone olmayı unutmayın

www.tiyatrogazetesi.net

Gazetenize Kırmızı Kedi ve Mephisto Kitabevleri ile Tiyatro temsilciliklerimizden ulaşabilirisiniz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...