Giresun Sanat

’bir daş attım sazlara

’bir daş attım sazlara
13 kez
04 Mart 2022 - 17:52
NOT DEFTERİ
a) dolmuşta koltuk sayan temiz kalpli insanlarız aslında.. hmmm, 14 koltuk var.. tamamen dolsa 560 lira eder.. günde 20 sefer yapsa 1120 lira eder.. acaba ne kadar yakıt yakardır??acaba kaç çocuğu vardır?? hadi yarısı masrafa gitsin, ayda 33 milyar eder.. ulan herifin durumu benden gayet iyiymiş.. bi de onu mu düşünecem?? böyle böyle, sonradan sonradan kötü adamlar oluyoruz.. bizden iyi olanı sevemiyoruz.. dünya hali işte..
b) oysa bi patlamayla oluştu bu dünya.. herşeyin başı patlama.. bizlerin oluşumu da bi nevi patlama ile, malumunuz.. Allah’ın net şifreleri var işte, görmesini bilene.. ağaçlar misal.. öylece duruyolar sanıyoruz, ama onlar da patlıyo arada bi.. polen diyoruz biz, aslında tohum saçıyorlar tabiata.. biraz terbiyesizce bi durum ama napalım, onların da canı var.. yolun kenarında dur dur da, nereye kadar dur? yarım saat durun bakalım çıkıp da bi dağın başına nooluyo?
c) gezegenimizin 4’te 3’ü su imiş mesela.. aynı hesap, insan bedeninin de 4’te 3’ü su.. eee? ne demek istiyom?? birdenbire çok bilimsel bişiler diyecek gibi oldum ama, valla ben de unuttum lafı nereye bağlayacağımı.. şifre işte.. koymuş yüce yaradan.. bi anlamı olmalı.. elbet bigün yazarım, patlamayın..
d) güvercinler bizden iyi, ama her nasılsa seviyoruz onları.. bakınız, dişi güvercinler ne kadar da zarif.. bakınız, erkek güvercinler ne kadar da öküz.. şifre işte!! kadınların çorap çıkarması bile ne kadar zarif.. erkekler çoraplarını çıkarırken bile öküz.. polen diyom polen, yani tohum.. kar yağmış kadar zarif..
e) ‘’miskin adem oğulları / ekinlere benzer gider / kimi biter kimi yiter / yere tohum saçmış gibi’’.. yunus emre..
f) ne mutlu bi nesiliz ki, esmeray’ın cenaze törenine genel kurmay başkanlığı’nın çelenk göndermesindeki zerafeti yaşadık..
g) bencileyin de ordu gima’dayken, mustafa sağyaşar’ı gördüm tesadüfen.. market içinde sanki bişeyleri kontrol edermiş gibi dolanırken, ne göreyim, bisküvi reyonunda mustafa sağyaşar.. yanında yenge.. hemen ellerini öptüm mustafa sağyaşar’ın.. yukarıya davet ettim.. çay içtik bi on dakka falan.. pötibör püsküüt yedik bi de.. şaşırdı, sevindi, mutlu oldu tabi adamcaaz.. (yok la, ölürse çelenk yollamayacağım tabi.. ne alakası var.. ama beni çok hüzünlendiriyor bazı şeyler; alpay ölürse, dişlek ağzını sevdüüm ilhan irem ölürse ne yaparım ki? işte, ferhan şensoy ve timur selçuk’ta nasıl da yandı içim.. keşke bu kadar içli dışlı olmayaydım diyorum bazen.. hatta sanatçılar hiç ölmese.. münir özkul bile öldü yahu? sanatçı vefatı Allah tarafından kaldırılsa.. şifre yani)
h)şimdi nicedir bilemem, ülker’in üretim bandı 7 gün x 24 saat çalışan 3 tane ana ürünü vardı.. çubuk kraker, napoliten çukulata ve pötibör püsküüt.. şimdi bunun yazımızla ne alakası var??
i) şu alakası var.. bigün de ülker müdürü olarak dolanıyordum, adana’da bi süpermarkette.. (baktım karşıdan mustafa sağyaşar geliyo yine.. yok yok yalan dedim) gerçi, görev alanım diğildi, ama forma aşkı işte, logomuzun olduğu her yere uzanıyordu yüreğimiz.. karnım acıktı, bi çubuk kraker satın aldım.. a-aaaa??? bayat??? nasıl olur la?? üretim yetişmiyo bile satışa?? ne bayatlaması?? dellendim, köpürdüm,önce oradaki bölge müdürünün ağzına mçtım, sonra istanbul’a dönüşte ortalığı ayağa kaldırdım.. vay efendim, milletin deposuna ürün yığmayı ‘’satış’’ sanıyonuz, bakın işte en gözde ürünümüz bayatlamış.. depolara hakim olamadan satış mı olurmuş!! o zamanlar henüz malkoçoğlu kara gürsel diğildim tabi, kimseyi şamarlamadım(sabri ülker çok beğendiydi bu çıkışımı.. o da gosgoca üst düzey heriflere çok fırça atmış’mış peşim sıra.. ülker’den neden ayrıldın diye soruyonuz ya hani, işte biz sabri bey’in prenslerini asla sevemedi, o üst düzey pis herifler)
j) yaz mevsiminin yaklaşmasının tekbi kötü yönü var muhterem kardeşlerim.. çirkin ayaklı kadınların topuklarındaki nasırları görmeye başlayacaz.. insan biraz dikkat eder la!! hiç mi dişi güvercinlerden feyz almazsınız.. her mayıs’ta kadınlar da topuk nasırlarını dökmeli.. polen diyom.. şifre yani..
k) ula bişey soracam.. oğullar 18’ine gelince, karşısına alıp babalar, bişeyler konuşurmuş.. babam benimle bu anlamda hiç bişi gonuşmadı.. benim bilmediğim bişey biliyonuz mu???? tohum işleri, zirai donatım kurumu falan mı konuşuluyo?
l) tamam, evrim kuralları gereği insan nesli hızla kelleşiyo, gabul.. çevreme dikkatle bakınırım hep bu çerçevede.. asla hiçkimse yul breyner kadar kel diğil.. ölmüşse mekanı cennet olsun abimizin.. sağ ise gulakları çınlasın.. (benim saçım azdır misal, kel diğilimdir goçum.. kafamda akıl patlaması olduğu için döküldü saçlarım.. göğ ekini biçmiş gibi.. susun la)
m) ‘’bir daş attım sazlara / gitti vurdu kazlara / ana beni evlendir / istedüğüm gızlarla’’.. giresun türküsü..
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...