Giresun Sanat

GELİŞ

GELİŞ
37 kez
04 Mart 2022 - 22:59

 

 

Elini tutup öptü. Kemikleri hala aynıydı. Keskin bir bıçak gibi sivri eklem kemikleri, dudaklarına değdiğinde hissettiği şey hala çok güzeldi. Yıllardır onu görmemiş olmak hiçbir şeyi değiştirmemişti. Kokusu aynı olan tenlerin alışkanlığı gibi usulca değdi.

Saçlarının rengi daha da sararmış, yüzünün güzelliği daha da oturmuştu. Öylesine hazırdı ki koşmaya, kaç şiir geçebilirdi tahmin edemiyordu. İnsanların acılarını düşündü. Gözlerinin akıttıklarını düşündü. Ömründe hiç yaşamamıştı. Aşk değil, inanç değil, sevgi değil, tutku değil bir başka duyguydu. Baktığında gördüğü başkasından çok kendiydi. Kaç insan bunu yaşardı? Düşündü. Bulamadı. İnanamadı bir de üstelik. Dili dolandı ağzının içinde. Nefesini biraz daha zorlasa konuşacaktı. Yapamadı. Bu kadar yakından nasıl konuşacaktı? Aklından geçirse içinden geçenleri anlar mıydı? Böylesine pervasız gelişin bir anlamı olmalıydı. Yılların bir hesabı olmalıydı. Ama şimdi ne hesap yapılacak zamandı ne de konuşacak.

Dudağının kenarındaki tadı hatırladı. Sütlü ekmek tadındaydı. Hala aynı mıydı? Ya gözleri… Onlar hiç değişmemişti. Emindi. Yeşile çalan kahveyi kimsenin gözünde göremezken bir tek onun kirpiklerine tutunup saatlerce izlerdi.

Bu şehirde onsuz geçen kocamış yılların sesini kulaklarından atamamıştı. O hiç duymuş muydu? Aklı karışmış halde gecelerce çift kişilik yatağında yastığıyla uyumuş muydu? Ne yapmıştı bunca zaman? O da özlemiş miydi? Özleyip mi, yoksa gelmenin kaçınılmaz gerçekliğiyle mi gelmişti?

İtti soruları elinin tersiyle. Geçen saniyeleri ipe takıp ömrüne sır diye asarken kaldırıp başını bağırdı.

  • Ameliyathaneyi hazırlayın!
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...