Giresun Sanat

Vali Ünlü’nün “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” Mesajı

Vali Ünlü’nün “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” Mesajı
439 kez
11 Mart 2022 - 17:50

Korkusuz bir millete “Korkma!” diye seslendi! Korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız da… 12 Mart #İstiklalMarşı‘mızın kabulünün 101. yılında Vatan Şairimiz #MehmetAkifErsoy‘u, Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Vali Enver Ünlü, İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından kabulünün 101.Yıldönümünde, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ünlü, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Bu topraklar; istiklal uğruna istikbalinden geçenlerin, bir hilal uğruna göğsünü nice hayasız akına siper edenlerin, Çanakkale’yi geçilmez kılan Asım’ın Nesli’nin vatanıdır.

101 sene önce yazılan İstiklal Marşı; Milletimizin haykırışı, direnişi, yeniden dirilişidir. Derin bir tarih ve medeniyet süzgecinden süzülen 41 mısrayla ezelden ebede istiklal şuurumuzu anlatan bu muazzam eser; özgürlük mücadelesi veren tüm dünya haklarına da ilham kaynağı olmuştur.

Ölüm kalım mücadelesi verdiğimiz, garp ufuklarının çelik zırhlarla örüldüğü o karanlık günlerde yalçın bir ses; vatan sathına umutla, imanla, azimle dalga dalga yayılmıştır: ‘Korkma!’

Bu millet ne o zaman ne de şimdi korkmadı ve hiç zamanda korkmayacaktır.

‘Ezelden beri hür yaşayan’ bir milletin ferdi olarak İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından Milli Marş kabul edilişinin 101. yılını içtenlikle kutluyorum.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Marşımıza ilham veren Millî Mücadelemizin tüm kahramanlarını, Aziz Şehit ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!’”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...