Giresun Sanat

Vali Ünlü’den 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Vali Ünlü’den 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
4 kez
13 Mart 2022 - 10:45

Vali Enver Ünlü “14 Mart Tıp Bayramı” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ünlü, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: İnsan sağlığı, tarih boyunca toplumların üzerinde durduğu en önemli konu olmuştur. Sağlık, insanların en temel haklarının başında gelmektedir. Her vatandaş sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Herkesin, hayatını beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamak Devlet’in görevidir. Bu hak Anayasamız ile güvence altına alınmıştır.

Modern dünyada, ülkelerin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri de sağlık hizmetlerine vatandaşların kolayca erişilebilirliğidir. Hizmetin verimliliği ve kalitesi de bu göstergeler içerisinde yer almaktadır.

Son yıllarda, ülkemizde olduğu gibi ilimizde de bu alanda çok büyük yatırımlar ve ilerlemeler kaydedilmiştir.

Şeyh Edebali “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!” diyerek sağlığın devlet için önemine dikkat çekmiştir. Yine Kanuni Sultan Süleyman da “Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi!” diyerek insanların da sağlığına önem vermesi gerekliliğinin altını çizmiştir.

Sağlıklı bir toplum için beden ve ruh sağlığımıza her şeyden fazla önem vermeliyiz. İnsan hayatının kalitesi ne kadar yaşadığından ziyade nasıl yaşandığından ibarettir. İnsanların huzurlu ve mutlu bir yaşam sürebilmeleri için hiç şüphesiz ki en kıymetli varlıkları vücut ve akıl sağlıklarıdır.

İnsan sağlığı denilince de aklımıza gelen ilk şey tıptır. İbn-i Sina’nın “Tıp; insan vücudunun, hangi araçlarla iyileştiğini ve hangi müteharrikin insan vücudunu sağlıktan uzaklaştırdığını araştırır.” sözü aslında tıp biliminin çok yönlü ve yeni gelişmelere de son derece açık bir alan olduğunun göstergesidir.

Son yıllarda tüm dünyayı etkisi altına alan salgınlarla mücadele için de en büyük görev tıbbi alanda çalışma yapan bilim adamlarına düşmüştür. Bu bağlamda değerlendirdiğimizde dünya tıp alanında başarılı çalışmalara imza atan Türk hekimlerimiz bizleri her zaman gururlandırmaktadır.

Bu nedenle “tıp ilmi” insan varlığının devamı için en önemli bilim dallarının başında gelir. Bu bilim dalının önemini tarih boyunca hep ön planda tutan milletimiz, 14 Mart gününü “Tıp Bayramı” olarak kutlamaktadır.

Sağlık hizmetlerinin arzu edilen en üst seviyeye getirilmesi; sağlığımızın korunarak, toplumsal mutluluk ve refahın sağlanması için hekimlerimiz ile diğer sağlık personelimizin bu görevlerini yerine getirirken gösterdikleri gayret, fedakârlık ve özveri herkes tarafından bilinmektedir.

Bu düşüncelerle; sağlıklı bir toplum uğruna vatandaşlarımıza gece gündüz demeden hizmet vermeyi, meslek icabı karşılaştıkları her türlü zorluğa rağmen mesleklerini özveriyle devam ettirmeyi ve her türlü sağlık mücadelesini olabildiğince çabuk ve geniş bir biçimde sürdürmeyi kendilerine ilke edinmiş; insana hizmet gibi kutsal bir görevi icra eden, özellikle de salgınla mücadele döneminde mesai mefhumu ve çalışma saati gözetmeden büyük bir özveriyle çalışan tüm hekimlerimizin ve birlikte el ele hizmet ettiği sağlık çalışanlarımızın “14 Mart Tıp Bayramı”nı gönülden kutluyor; görevlerini ifa ederken şehit olan ve ebediyete irtihal eden tüm sağlık çalışanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...