Giresun Sanat

Vali Ünlü, Geri Dönüşüm Kütüphanesi Açılışı Yaptı

Vali Ünlü, Geri Dönüşüm Kütüphanesi Açılışı Yaptı
4 kez
16 Mart 2022 - 15:29

Vali Enver Ünlü, 16 Mart Çarşamba günü, Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi Geri Dönüşüm Kütüphanesi, Geri Dönüşüm Sergisi ve Seramik- Çini Atölyesi’nin açılışı törenine katıldı.

Geri Dönüşüm Kütüphanesi’nin çok güzel hazırlandığını ve bu uygulamanın diğer eğitim kurumlarında da yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Vali Ünlü, Geri Dönüşüm Kütüphanesi’nin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Açılışın ardından kütüphane ve atölyeleri gezen Vali Ünlü, Giresun Halk Eğitimi Merkezi tarafından yapılan çalışmalar hakkında Kurum Müdürü Salih Uzun’dan bilgi aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından “sıfır atık” projesi kapsamında farkındalık oluşturmak ve aynı zamanda okuma alışkanlığına dikkat çekerek okuma oranını arttırmak amacıyla her ilde en az bir geri dönüşüm kütüphanesi kurulması istenmesi üzerine, Giresun’da da çalışmalara başlandı.

Yapılan çalışmalar kapsamında; Giresun Halk Eğitimi Merkezi tarafından kurumlarında bulunan ve kullanılmayan atık malzemelerin değerlendirilerek geri dönüşüme kazandırılmasıyla oluşturulan “Geri Dönüşüm” kütüphanesinde 750 adet kitap bulunmaktadır. Kütüphanemizin zenginleştirilmesi ve kitap sayısının arttırılması çalışmaları devam etmektedir.

Yine, Giresun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kurulan seramik ve çini atölyesine seramik makinesi ve çini pişirme fırını alınarak atölye faaliyete geçirilmiştir.

Halk Eğitimi Merkezlerinde; 73 Alanda 2 Bin 768 Mesleki Kurs,  Bin 15 Genel Kurs olmak üzere toplam 3 Bin 783 adet kurs programı bulunmaktadır. Vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda açılan bu kurslarla, kurs çeşitliliği artırılmaktadır.

Giresun Halk Eğitimi Merkezi tarafından 2021-2022 eğitim- öğretim yılında 864 adet kurs açılmış ve bu kurslara 5 Bin 207 erkek, 6 Bin 877 kadın olmak üzere toplam 14 Bin 699 kursiyer katılmıştır.

Giresun İli gerek açılan kurs sayısı, gerekse kursiyer sayısı bakımından Ülke genelinde ilk sıralarda yer almaktadır.

Açılış törenine;  Vali Enver Ünlü, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Kültür Müdürü Kemal Gürgenci, Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Celep, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Salih Uzun, kurum idarecileri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...