Giresun Sanat

Vali Ünlü’nün Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü Mesajı

Vali Ünlü’nün Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü Mesajı
7 kez
16 Mart 2022 - 10:40

Vali Enver Ünlü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ünlü, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli hemşehrilerim;

İnancın, fedakârlığın ve azmin sembolü olan Çanakkale Zaferi’nin 107. yılını büyük bir onur ve heyecanla idrak ediyoruz.

Çanakkale Zaferi, sadece millî tarihimizin değil insanlık tarihinin en ihtişamlı kahramanlık destanıdır. Çanakkale; yurdun dört bir yanından gelen yüz binlerce vatan evladının, istiklâl ve istikbal uğruna dünyaya meydan okuduğu yerdir.

‘Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer;

O ne müdhiş tipidir; savrulur enkâz-ı beşer…’

Çanakkale Deniz Zaferi’mizi Vatan Şairimiz Mehmet Akif’in ifadesiyle ‘gökler ölüm indirirken’ kazandık. Bir an olsun arkasına bakmayanların sayesinde kazandık. Mermisi tükenince geri çekilmek yerine, süngüsünü takıp kurşunlara karşı taarruza geçenlerin sayesinde kazandık. İmanın imkânları yeneceğine inananların sayesinde kazandık.

Bugün bizler de al bayrağımızın altında huzur ve güven içinde sürdürdüğümüz hayatımızı borçlu olduğumuz Aziz Şehitlerimizi unutmamayı ve emanet ettikleri bu cennet vatanın selameti için var gücümüzle çalışmayı en önemli görevimiz olarak görmeliyiz.

Bu vesile ile  ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ diyen Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanı ve bayrağı uğruna canını korkusuzca feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Ruhları şâd, makamları âli olsun.”

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...