Giresun Sanat

Camiler Ramazan ayına hazırlanıyor

Camiler Ramazan ayına hazırlanıyor
6 kez
29 Mart 2022 - 21:03
İl Müftüsü Topcan, Ramazan ayında aksaklıklara sebep olan etkenlere zamanında müdahale edilmesini, camilerin hazır halde vatandaşların hizmetine sunulmasını istedi.
Mart ayı ilçe müftüler toplantısı Bulancak Müftülüğünün ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda il genelindeki cami ve Kur’an kurslarında, Ramazan dolayısıyla düzenlenecek programlar ve il müftülerinin katılımıyla Ankara’da gerçekleşen toplantı değerlendirildi. Toplantıda konuşan İl Müftüsü Ramazan Topcan, Ankara’da yapılan toplantı hakkında şu bilgileri verdi, “Kardeşlerim! Hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Bugüne kadar hak ve hakikat davasında hizmeti olmuş dar-ı bekaya göçen değerli büyüklerimizi rahmet ve dualarla anıyor, hayatta olanlara sağlık ve afiyetler diliyorum. Siz değerli yol arkadaşlarımı da hizmet ve faaliyetlerinizden dolayı kutluyor, tebrik ediyorum. Kardeşlerim! Malum geçen hafta Ankara’da toplantıda idik. Muhterem Başkanımızın sizlere ve değerli arkadaşlarımıza selamlarını getirdim. Vakıf hizmetlerinin yanı sıra idari hizmetlerin de istişare edilme imkanını bulduğumuz toplantıda ana konu; zekat ibadeti oldu. Peşinen söylemek isterim ki çok ama çok çalışmalıyız. Saha elimizde olmalıdır. Kurban ibadetindeki gayretlerinizi zekat ibadetinde de bekliyorum. Zekat hak sahiplerine ulaşsın diye çalışmalıyız. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma bilincimizi canlı tutacak, kardeşlik duygularının güçlenmesine sebep olacak zekat ibadetini iyi anlatmalıyız.”
Ramazan ayına sayılı günler kaldığını hatırlatan İl Müftüsü Topcan, “Kardeşlerim! Önümüzde mübarek Ramazan-ı Şerif ayı var. Camilerimizi hazır halde vatandaşlarımızın hizmetine sunalım. Kadın-erkek mukabele, vaaz ve irşat programları, takrir ders programlarını takip edelim. İtikaf ve Sakal-ı Şerifler için tedbirlerimizi alalım. Ezanlar ve teravih namazları konusunda dikkatli olalım. Görevli arkadaşlarımızı daha dikkatli olmaları konusunda uyaralım. Aksaklıklara sebep olan etkenlere zamanında müdahil olalım. Programlarımızdan vatandaşlarımızı bilgilendirelim.” ifadelerine yer verdi.
Toplantının devam eden bölümünde gündem konularının okunmasının ardından il ve ilçelerde Ramazan ayı nedeniyle planlanan ve yapılacak olan çalışmaların genel değerlendirilmesi, zekat ibadeti ile ilgili konular, vakıf hizmetleri alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Toplantı, değerlendirme ve istişarelerin ardından sona erdi. Toplantıya İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, Şube Müdürü İsmail Aydın ve ilçe müftüleri katıldı.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...