Giresun Sanat

10 Nisan Polis Haftası

10 Nisan Polis Haftası
19 kez
31 Mart 2022 - 2:16

Basın Mensupları İle Toplantı

Giresun merkezde şehir içi trafik akış hızını yüzde 30 hızlandırdıklarını kaydeden İl Emniyet Müdürü Kızılay, Giresun’da toplu taşımada ayakta yolcu sorununu yüzde 50 çözüme kavuşturduklarını kaydetti.
Giresun’da hiçbir yapısal değişiklik yapılmadan, şehir içi trafik hızını yüzde 30 daha hızlı hale getirdiklerinin altını çizen Kızılay, “Giresun Belediye Başkanımız Aytekin Şenlikoğlu tarafından yürütülen havuz sistemi, uygulamaya koyduğumuz trafik denetim ve kontrollerine katkı sağlayacaktır” dedi.
Araç ve yaya trafiğinin bir kültür olduğunu ifadede Müdür Kızılay, “Tüm denetim ve uyarılarımıza rağmen halen dolmuş sürücülerimiz ayakta yolcu alıyor ve vatandaşlarımızda yer olmadığı halde biniyor. Yer yoksa binmeyin. Bir sonraki dolmuşun geliş süresi 7-10 dakika lütfen binmeyin” diye konuştu.
Trafik bölge şehir içi denetimlerinin artırılmasının ardından maddi ve yaralamalı trafik kazalarında düşüş yaşandığına da dikkat çeken Kızılay, son 7 ayda bölge trafiğinde 37 olan trafik kazasının 9’a, yaralanmalı trafik kazalarının 31’den 22’ye düştüğünü, 82 olan yaralı sayısının ise 19’a gerilediğini sözlerine ekledi.
Müdür Kızılay, öte yandan geçtiğimiz aylarda Giresun’da cinayete kurban giden Sıla Şentürk’ün katilinin 1 saat içerisinde yakalanmasının belki de Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.

 

İl Emniyet Müdürümüz Sayın Saruhan KIZILAY; 10 Nisan Polis Haftası öncesinde  İlimizin ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.

İl Emniyet Müdürümüz Sayın Saruhan KIZILAY gerçekleştirilen toplantıda,  Emniyet Müdürlüğümüzün faaliyetlerine, uyuşturucu ile mücadeleye, İlimizin Asayiş ve Trafik durumuna, vatandaşlarımız tarafından doğrudan bizlere veya basın aracılığıyla çözüme kavuşturulmasını istedikleri konular hakkında bilgilendirme yaparak karşılıklı fikir alışverişinde bulunmuşlardır.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...