Giresun Sanat

GİRESUN 101 YAŞINDA

GİRESUN 101 YAŞINDA
10 kez
04 Nisan 2022 - 23:10
“Giresun Müstakil Livası Teşkiline Dair Kanun” bundan tam 101 yıl önce 4 Nisan 1921 tarihinde Resmi Gazete’de (Ceride-i Resmiyye) yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
Kurtuluş mücadelesini yürüten ve Gazi Mustafa Kemal önderliğinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin idari yönden de çalışmalarını aynı özenle yürüttüğünü gösteren bu karar, aynı zamanda ilimizin ne kadar değerli olduğunu da göstermiştir.
Bu karar sonucunda Giresun şehrimiz Topal Osman, Hüseyin Avni Bey ve tüm Giresun Gönüllülerinin cephedeki kahramanlıklarının yanında 11 Ağustos 1923’te çalışmaya başlayan II. Mecliste 5 milletvekili ile temsil edilerek Cumhuriyet’in ilanına siyasi yönden de katkıda bulunmuştur.
Tarihi milattan önceye dayanan, unutulmayacak kadar güzel ve kadim şehrimizin Cumhuriyet dönemindeki il statüsüne eşdeğer bağımsız bir statü kazandığı bu özel gününü kutluyorum.
Av. Murat BEKTAŞ
Merkez İlçe Başkanı
Fotoğraf açıklaması yok.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...