Giresun Sanat

Tiyatro Gazetesi 133.Sayı

Tiyatro Gazetesi 133.Sayı
13 kez
06 Nisan 2022 - 16:52

 

Tiyatro Gazetesi 133. Nisan sayısından Merhaba,

Oldukça yoğun geçen bir ayın ardından gazete manşetimizi attık: ‘27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Usta Sanatçılara Ziyaret’

İBB Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde emekli olmuş usta sanatçıları unutmadı. Sanatçı Yaşam Evi’nde kalan sanatçılar ziyaret edildi. Bu anlamlı günün ziyaret anılarını sayfa 2 den okuyabilirsiniz.

İlk sayfada yer alan diğer haber başlıklarıysa; ‘Hülya Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali 4 Nisan 17 Mayıs arasında gerçekleşiyor.’ Afişe ilk sayfamızdan bakabilirsiniz.

‘Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tanıtım günleri gerçekleşti’ başlıklı röportaj ise Damla Benuğur’dan. Sayfa 16-17’de.

‘Cumhuriyet’in 100. Yılında kadın, oyun yazma yarışması sonuçlandı’ başlıklı haber ise ayrıntılarıyla sayfa 37’de.

İlk sayfa da yazarlarımızın köşe başlıkları da var. Sırasıyla şöyle; Nurhan Uslu Başyazı köşesinde ‘Mart ayı çok yoğun ve yorucu geçti’ dedi. Sayfa 2’den okunabilir. Tamer Levent ise Tiyatro ve Biz köşesinden seslendi okura ‘İnsan neden oyun yazar’ diyerek. Devamını sayfa 3’den okuyabilirsiniz.

Zeynep Kaymas; ‘Ukrayna Herson Tiyatrosu’ndan Dünya tiyatrosu; sen çok yaşa ve esen kal!’ sayfa5’te, Burak Süme; ‘Nergis Çorakçı ile tiyatroya kısa bir yolculuk’ sayfa 4’te, Kımız Bozkır ‘Umutla ve İnatla!’ sayfa 15’te, Serkan Fırtına ‘Beni Bekleme’ sayfa 6’da, Melek Kentmen ‘Sabri Özmener’ ile sayfa 22’de,  siz sevgili okurlarını bekliyorlar. Öte yandan ‘Gökhan Erarslan’ ile sayfa 24’de, ve ‘Kemal Uçar’ ile de 26’da sizlerle Melek Kentmen.

Halit Karaata; ‘Tiyatral Açıdan Bakılırsa’ sayfa 7’de, Melike Birgölge; ‘Ayla Algan: Düşüncelerini Bedenine Yazandır Oyuncu! Sayfa 34’te, Yaşam Kaya; ‘Merhamet (2022): Önce Boyun Eğ, Sonra Değiştir’ sayfa 9’da, Damla Benuğur; ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Üzerimizdeki Ölü Toprağını Aldı’ sayfa 16’da, Müfit Semih Baylan; ‘Babaların günahlarının bedelini neden kızları öder ki? / Kuyucaklı Yusuf’ sayfa 10’da, Seda Tansüker; ‘Özlem Türay: Ben Oldum Olası İnsanları Şaşırtmayı Çok Severim’ sayfa 6’da, Metin Güler; ‘Uşak Belediyesi 4.Ulusal Tiyatro Festivali/2022’ sayfa 14’de, Zeynur Omuk; ‘Karşıyaka Belediye Tiyatrosundan Yolu Geçenler’ sayfa 8’de, Yalçın Baykul; ‘Tiyatro28’de Ayrılık Ya da Aşkın Minik Sandalı’ sayfa 19’da sizleri bekliyor. Öte yandan Baykul; ‘Seyirci Şair Eşref’e Hazır Mı? Karikatürlü Kabare’nin Ustası Muhsin Omurca Anlatıyor’ ile sayfa 30’da da sizlerle. M.Ümit Görgülü; ‘Fırtına: Fosforlu Cevriye ve Zekeriya Hocalar’ sayfa 32’de, ve Oğuz K.Oğuz ise; ‘Akdeniz’in gerdanında yeni bir inci’ yazısını sizler için kaleme aldı, sayfa 39’dan okunabilir.

Cenk Behram Su; ‘Actıng Masalı’ ile sayfa 5’te, Betül Aşık; ‘İnziva’ya farklı bir bakış: Sislerin arasında hesaplaşma’ ile sayfa 9’da, Ümit Çetin; ‘Hayal Kurmak Geciktiriyor Hayatı, Hikaye Devam Ediyor’ sayfa 11’de, Gökhan Yener; ‘Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Lisans Son Sınıf Öğrencileri İftiharla Sunar Duvarların Ötesi’ sayfa 12’de, Afet Kadirova; ‘Türkiye Dramaturjisi’nin Azerbaycan Tiyatrosunda Sanatsal Uyarlama Sorunu’ sayfa 38’de okunabilir.

Bu ay yazarlarımızın kaleme aldığı yazılar kadar buradan aktaramadığımız haberlerimiz var gazetede.

Hem festivaller, yarışmalar, hem de çeşitli kurumların etkinlik takvimleri, programları Tiyatro Gazetesi’nde.

Abone olun ki haberiniz olsun. www.tiyatrogazetesi.net

Gazetenize Kırmızı Kedi ve Mephisto Kitabevleri’nin yanısıra Tiyatro temsilciliklerinden de erişebilirsiniz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...