Giresun Sanat

Giresun’u Dünyanın En Büyük Havacılık Festivali Olan TEKNOFEST Heyecanı Sardı!

Giresun’u Dünyanın En Büyük Havacılık Festivali Olan TEKNOFEST Heyecanı Sardı!
67 kez
19 Temmuz 2022 - 16:55

Dünyanın en büyük havacılık festivali olan TEKNOFEST, 2022 yılında “TEKNOFEST KARADENİZ” adı altında Samsun merkezli olarak Karadeniz’de düzenlenecek.

TEKNOFEST KARADENİZ kapsamında Giresun’da 4 dalda düzenlenecek yarışmaların hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

TEKNOFEST 2022 Teknoloji Yarışmaları kapsamında Doğu Karadeniz bölgesinde yapılacak olan yarışmalarının ilki 22-24 Temmuz tarihleri arasında 4 dalda Giresun’da düzenlenecek. TÜBİTAK ve ASELSAN’ın katkılarıyla düzenlenecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin finali 30 Ağustos – 4 Eylül tarihlerin arasında Samsun’da, Çarşamba Havalimanında gerçekleştirilecek.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenleniyor.

Giresun yerelinde; Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının destekleriyle, organizasyonun yürütücüsü olan TEKNOFEST ekibinin koordinasyonunda Giresun Merkez Aksu Mahallesindeki Çotanak Spor Kompleksinde yapılacak olan yarışma alanındaki sahne ve stant çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor.

Giresun’da düzenlenecek yarışmalar; TÜBİTAK katkılarıyla lise öğrencileri arasında “İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması” ve “Kutup Araştırma Projeleri Yarışması” ile üniversite öğrencileri arasında “Araştırma Proje Yarışması” adı altında 3 dalda, ASELSAN’ın katkılarıyla ise “İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması” dalında yapılacak.

TEKNOFEST 2022  kapsamında geçtiğimiz yıldan farklı olarak, bu yıl ilk defa yapılacak olan “Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması” Giresun’da gerçekleştirilecek.

TEKNOFEST; toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedeflemektedir.

Gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için TEKNOFEST’in içeriğinde; Roket’ten Otonom Sistemlere, Yapay Zeka’dan Sualtı Sistemleri’ne kadar 39 farklı kategoride Türkiye tarihinin en büyük ödüllü Teknoloji Yarışmaları bulunmaktadır.

Festival kapsamında gerçekleştirilecek olan yarışmalar dışında, alanda kurulan stantlarda ve sahnede yöresel etkinliklere yer verilmek suretiyle, bugüne kadar Giresun’da görülmemiş çeşitlilikte ve renklilikte bir festival gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

TEKNOFEST 2022 kapsamında gerçekleştirilecek olan tüm yarışmaların bilgileri https://teknofest.org/tr/competitions/  adresinde yer almaktadır.

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...