Giresun Sanat

Giresun Fındık Hasadı Konusunda Hazır

Giresun Fındık Hasadı Konusunda Hazır
34 kez
28 Temmuz 2022 - 23:24

Fındığın Başkenti Giresun fındık hasadına hazırlanıyor. Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığındaki heyet fındık hasadı ile ilgili son hazırlıkları gözden geçirdi.

Fındık başfiyatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumartesi günü açıklanacak. Fındık toplanmaya başlanmasına sayılı günler kala, Giresun’da son hazırlıklar yapılıyor.

Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığındaki heyet, Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri Konaklama Merkezinde (METİP) incelemede bulundu. Tanrıseven, Giresun Valisi Enver Ünlü’nün talimatları ile fındık hasadı öncesinde hazırlıkların titizlikle yapıldığını belirterek “Giresun’un en önemli ürünü olan fındığın en iyi şekilde değerlendirilmesi, geçici tarım işçilerinin istihdamı konularını gözden geçirdik. Amacımız hem fındığın en iyi şekilde değerlendirilmesi hem de kamu kurumları olarak üretici ve fındık tarımında çalışanlarla da istişare ederek gerekli çalışmaları yapmak.” dedi.

Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığındaki İncelemelere İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Karaca, Genel Sekreter Yardımcısı Nesrin Öztürk, Şube Müdürü Mustafa Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Adnan Temür, İŞKUR Şube Müdürü Zafer Yüksel, Giresun Belediyesi Sosyal Hizmet Destekleme Müdürü Mustafa Zıvalı, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Emine Başuslu ve diğer yetkililer katıldı.

KONAKLAMA MERKEZİ HAZIR

METİP alanında fındık işçilerinin konaklayacağı yerlerde İl Özel İdaresi, İŞKUR ve Giresun Belediyesi tarafından gerekli bakım ve onarımlar yapılırken konaklama merkezi işçilerin ihtiyaçlarına göre hazırlandı. Bu çerçevede ilimize gelen fındık işçilerinin kayıtları Emniyet ve Jandarma tarafından yapılarak fındık bahçelerine intikalleri sağlanacak. Mevsimlik tarım işçilerine İl Sağlık Müdürlüğünce sağlık taraması yapılarak aşısız olanların aşı olması sağlanacak ve ailelere hijyen malzemeleri verilecek. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce fındık tarımına yönelik gerekli denetim ve bilgilendirme faaliyetleri yapılacak.

ÇOCUKLARIN YERİ TARLA DEĞİL OKUL

Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, yasal mevzuat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının talimatları ve İLO’nun kuralları çerçevesinde çocuk işçiliği ile mücadele için de çalışmalar yapıldığını belirtti. 16 yaşından küçük çocuklara yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler planlandığını söyleyen Dr. Hasan Tanrıseven “Çocukların yeri tarla değil, okuldur” dedi.

ÇOCUKLARA YÖNELİK ÖZEL PROGRAMLAR

Fındık işçilerinin, çocuklarına İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından eğitsel ve sportif faaliyetler düzenlenecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce kentimizin tarihi ve turistik yerlerine geziler düzenlenecek.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...