Giresun Sanat

CAN DOSTLARIMIZ

CAN DOSTLARIMIZ
6 kez
04 Ekim 2022 - 22:15

Giresun Belediyesi can dostların hayata tutunması ve yeni sahiplerini bulabilmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Belediye Hayvan Barınağını ziyaret ederek buradaki hayvanlarla yakından ilgilendi.

Minik öğrencilerin de katıldığı programda Başkan Şenlikoğlu çocuklarla birlikte hayvan barınağını gezdi, öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Ayrıca bilgilendirme amaçlı broşür ve can dostlarımız ile paylaşılmak üzere mama dağıtımı da yapıldı.

Başkan Şenlikoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününü kutlayarak: “Yeryüzünde var olan tüm hayvanlarında yaşam haklarına sahip bulunduklarını hatırlamamız açısından önemli bir gün. Sadece bugün değil her gün bütün hayvanlara dostça elimizi uzatmalıyız. Biz Giresun Belediyesi olarak bunu zorunlu olduğu için değil, her canlının biz yöneticilere Allah’ın emaneti olduğunu düşündüğümüz için yapıyoruz. Hayvanların bizden istedikleri bir kap su, bir kap yiyecek ve sevgidir. Her canlının yaşamına saygı duymalıyız ve hayvanlara elimizden geldiğince sahip çıkmalıyız. Hayvan hakları konusunda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi.

Şenlikoğlu, hayvan barınağı tarafından hizmete geldikleri 3,5 yılda yapılan çalışmaları şu şekilde açıkladı:

“Barınağımızda 700 kedi, 1500 köpek sahiplendirildi. 900 kedi, 1600 köpek kısırlaştırıldı. 3000 kedi ve 4000 köpeğin ise tedavileri gerçekleştirildi.

Can dostların sağlığı için barınağımızda röntgen, biyokimya, hemogram hizmetleri de verildi. 36 adet besleme noktası ile 57 kedi evi ve 61 köpek kulübesi mahallelerimiz ve okullarımıza yerleştirilirken, talepte bulunan hayvan severlere de ulaştırıldı.

Barınağımızda ayrıca, köpekler için; 100 m2 gezinti alanı, 500 m2 padoklu yaşam alanı, 7 bölmeli 80 m2 hasta yatar ünitesi. Kediler için; 80 m2 kedi evi, 24 adet bireysel ahşap kedi evi hasta yatar ünitesi de yer alıyor.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...