Giresun Sanat

BİLGİ YURDU “ATATÜRK’Ü ÖZLÜYORUZ” PROGRAMI AÇILIŞ KONUŞMAMIN TAM METNİ…

BİLGİ YURDU “ATATÜRK’Ü ÖZLÜYORUZ” PROGRAMI AÇILIŞ KONUŞMAMIN TAM METNİ…
23 kez
11 Kasım 2022 - 1:00
Saygıdeğer Konuklarımız,
Hoş geldiniz, onur verdiniz, teşekkür ediyorum.
Hepimiz herşeyin farkındayız, aslında benim bir konuşma yapmamın gereği yok. Kısaca iki nüansı vurgulamak isterim.
Birincisi bireysel anlamda… Mustafa Kemal’in Askerleriyiz sloganını ben icat etmedim. Ama bu sloganı, 2014 yılında ADD Başkanı iken, Giresun’a getiren, anımsatan benim. Gençlik Kollarımla birlikte şehrimin caddelerini defalarca inlettik böyle. Kolay değildi;
Kendi içimizden karşı koyanlar oluyordu. Aman başkanım asker demesek de evlatlarıyız desek, falan… Asker sözcüğünü kullanmamayı bir tür çağdaşlık sanan tuhaf bir görüştü bu.
Ayrıca, adlarına yetmez ama evetçi veya ikinci cumhuriyetçi denen kesim de bu slogandan rahatsızdı. Ama aynı bu insanlar, her nasılsa pkk’ya sempatiyle bakıyordu… Tutarsızlardı. Hiç ciddiye almadım onları.
Mustafa Kemal’in Askerleriyiz demek, biz bu vatanın bekçileriyiz demekti. Başka anlamlar yüklemek doğru değildi.
Benim ve Anadolu’nun pek çok yerindeki kişilerin dik duruşu, birer kıvılcım oldu. Saltanat ve hilafet yanlılarını şaşırttı, en azından törpüledi. Biz o dönemin güç koşullarında görevimizi yaptık, buna sefer görev emri dedik…
Şimdi… Çıkıp da kendimi anlatmam elbette hoş değil, bunu başkalarına bırakayım. Günün birinde, birileri bizi nasıl olsa bu vatana anlatacaktır.
****
İkincisi kurumsal anlamda… Atatürk, 19 Eylül 1924’te Giresun’a geldiğinde, resmi kurum ziyaretleri dışında yalnızca o zamanki Bilgi Yurdu’na uğramış. Bugün üzerimizde bunun sorumluluğu var. Bunun gururu var.
Yüreğimin tüm temizliği ile iddia ediyorum.
Alnımın tüm akıyla iddia ediyorum.
Tunç siperi göğsümle iddia ediyorum.
Kimsenin bükemediği, şu sıkılmış sol yumruğumla iddia ediyorum… Atatürk bugün Giresun’a gelse, yine yalnızca Bilgi Yurdu’muzu ziyaret ederdi.
Çünkü bu kadar işi bir arada yapan başka bir kurum yok Giresun’da.
****
Değerli Dostlarımız,
Erhan Aydın’ın Anıtkabir Nöbetçileri konulu fotoğraf sunumunu, Hilmi Taşkın’ın Atamız ile ilgili konuşmasını izleyeceğiz. Peşinden Bilgi Yurdu Türk Halk Müziği Koromuz bir türkü dinletisi sunacak. Anladığım kadarıyla bu akşam sizler de koroya dahilsiniz.
Günün gerçek kahramanları Tan Türker, Ömer Ermiş, Erhan Aydın kardeşlerime… Hilmi Taşkın ve Sefa Hacıvelioglu ağabeylerime çok teşekkür ediyorum.
Saygılar sunuyorum.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...